Blå blink bagved: Hash-bilist kørte fem km

Ved midnatstid i nat kom en bilist kørende med høj hastighed gennem Grauballe. Politiet fik øje på bilen og satte efter den.

De blå blink blev tændt for at gøre det klart over for føreren, at han skulle standse. Det gjorde han bare ikke.

Bilen fortsatte ad Eriksborgvej/Nørreskov Bakke i retning ind mod Silkeborg, hvor den på et tidspunkt drejede til højre og kørte mod industrikvarteret.

Nogle minutter senere valgte bilisten at standse, da han kørte ind på den blinde Pasteursvej. På det tidspunkt havde han kørt mere end fem kilometer med politiet bag sig.

Slap for et par sigtelser
Betjentene vurderede, at føreren, en 27-årig mand fra Silkeborg, var påvirket, så de testede ham med narkometer. Det gav udslag for hash i mandens krop, så han blev anholdt og taget med til en blodprøve.

Bekræfter blodprøven, at han var påvirket af hash, skal han forvente en flerårig frakendelse af kørekortet og en stor bøde.

Den 27-årige mand blev ikke sigtet for manglende vilje til at standse, fordi betjentene blot havde kørt bag ham med de blå blink tændt. De forsøgte ikke at standse ham med magt, så han har muligvis ikke set dem. Han slap også for en sigtelse for sin høje hastighed, da betjentene ikke lavede en måling.