Sejs-Svejbæk er nu ufrivillig 80-zone

Sejs-Svejbæk skal snart have nye byskilte, der viser det nye, fælles navn for de to byer. Det har tilsyneladende drevet ukendte gerningsmænd til at stjæle flere af de eksisterende byskilte.

Derfor er Sejs-Svejbæk ikke længere skiltet som byzone med en hastighedsbegrænsning på 50 km/t.

Tyvene er over en længere periode rendt med tre af byens byskilte, så bilister fra eksempelvis Borgdalsvej ikke længere kan se, at de kører ind i en 50-zone. Samtidig er egnsskiltet midt i byen forsvundet.

- Folk ved jo godt, hvilke skilte, der skal sidde i rammerne, så jeg tror ikke, det ændrer særlig meget. Men hvis der ingen skilte er, så vil man ikke kunne dømmes i retten, siger Keld Grosen Jensen fra politiet i Silkeborg.

Silkeborg Kommune er klar over, at byskiltene er forsvundet på mystisk vis, og der er bestilt nye skilte, der burde komme op i næste uge. De nye skilte kommer med teksten "Sejs-Svejbæk," der jo fremover er det officielle navn.

Det er Kommunens ansvar eventuelt at sørge for midlertidig skiltning med 50-zone, til de rigtige skilte er klar. I øjeblikket er der ingen konkrete planer om midlertidig skiltning.

sejs-svej-skilte2