Torvet Foto: Esben Stenfeldt

Torve-P: Hvad koster kælderen egentlig?

Da debatten om parkeringskælderen under Torvet var på sit højeste i januar, sagde borgmester Steen Vindum (V), at byggeriet ville være omkostningsfrit for silkeborgenserne. Nu siger han noget andet.

Regnestykket i januar undrede byrådsmedlem Casper Mouritsen (løsgænger), der mente, at udgifter til vejadgang og Torvets renovering skulle regnes med. Kælderen ville derfor koste borgerne 68,4 millioner kroner.

Borgmesteren holdt dengang fast i, at udgiften for Kommunen kun var 33,4 millioner kroner, men det beløb ville blive hentet igen på et salg af parkeringspladsen vest for rådhuset.

Casper Mouritsen var i januar medlem af Venstre, men efter skarp kritik af Steen Vindums regnestykke og behandlingen af sagen, blev han smidt ud af partiet.

- Jeg mener, at der er noget helt galt med kulturen i kommunalbestyrelsen, når lokalpolitikere kan smides ud af et parti og nedgøres offentligt for at fremlægge de faktiske tal og forholde sig til sandheden, siger Casper Mouritsen.

I et læserbrev i Midtjyllands Avis har borgmester Steen Vindum nu fremlagt et regnestykke, der er identisk med Casper Mouritsens regnestykke.

- Det giver i alt en kommunal udgift på 68,4 mio. kr. for en p-kælder i to etager og et helt nyt torv, skriver borgmester Steen Vindum i sit læserbrev i Midtjyllands Avis.

Salget af Torvet koster 33,4 mio. kroner, etablering af en tilkørsel koster 10 mio. kroner og en renovering af Torvet koster 25 mio. kroner. Dermed løber udgifterne op i 68,4 mio. kroner.

- Nu er udgiften til parkeringskælderen pludselig langt højere, end man hidtil har fortalt borgerne. Det kan ikke være rigtigt, at borgerne ikke kan stole på de folkevalgte, siger Casper Mouritsen.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Steen Vindum, men vi arbejder på sagen.