I Hvinningdal er lektierne droppet

Der bliver talt meget om lektier og lektiecafé i medierne for tiden.

På Hvinningdalskolen i Silkeborg har man dog helt droppet begrebet lektier - og erstattet det med tredelingen ’ILT’ (individuel læringstid), ’Fordybelse i Undervisningstiden’ og ’Læringstid i Hjemmet’

- Vi vil gerne væk fra det, som vi traditionelt forstår ved begrebet lektier, siger Niels Folke, pædagogisk leder på Hvinningdalskolen i Silkeborg.

I stedet er der afsat tid i selve undervisningen til, at eleverne kan lave ’lektierne’ der. Det er typisk opgaver som stile og afleveringsopgaver i matematik, hvor hjælp og vejledning af en faglærer vil være tilgængelig.

De opgaver der løses i hjemmet er typisk for eksempel læsning eller andre opgaver, hvor det giver god mening at sidde en til en med en voksen.