Foto: Madselskabet

Madselskabet serverer bæredygtighed

Bæredygtig og økologisk mad lavet fra bunden, det er opskriften, når Madselskabet på lørdag slår dørene op i Silkeborg.

Ewaldsvej 7 i Sydbyen, der tidligere husede Sidebenet, skal danne rammerne om Madselskabet Silkeborg, der er den første af måske 40-50 'Madselskaber' i Danmark. Det er i hvert fald målsætning med konceptet. Madselskabet skal være landsdækkende inden for fem år.

Som bæredygtigt madsted, skal Madselskabet bruge lokale og økologiske varer, så vidt det er muligt. Kun salt, vand, vild fisk og lokal honning er ikke økologisk.

Det er også målet at undgå madspild fuldstændigt. Derfor fungerer Ewaldsvej 7 som både take-away, butik, restaurant, bageri, folkekøkken og gårdbutik.

- Det er nemlig den måde, man bedst kan udnytte ressourcerne på, skriver Madselskabet selv på Facebook.

Det er kok Kristian Bornemann, der står for den lokale og første afdeling af Madselskabet, mens iværksætter Birgitte Escherich står bag konceptet og har en drøm om at få 40-50 byer med inden for fem år.

Lørdag klokken 10.00 åbner butikken på Ewaldsvej.