Arbejdstid: Statsansatte chefer på jagt

Data fra Naturstyrelsen, som DR har fået aktindsigt i, afslører, at styrelsens højt betalte medarbejdere rejser på kryds og tværs af landet for deltage i attraktive jagter på hjorte- og dåvildt i statens skove. Silkeborgs skove er en af destinationerne for statsansatte, der går på jagt i arbejdstiden, ligesom ansatte i Silkeborg rejser landet rundt for jagt.

Dr.dk bringer i dag historien om blandt andre chefer i Naturstyrelsen, der rejser hundredvis af kilometer for at gå på jagt én dag. Imens får de løn og kørselsgodtgørelse.

Formanden for jagtforeningen i Thisted, Per Poulsen, er fortørnet over afsløringen. Han siger, at i Thy er der mange erfarne riffeljægere, der hellere end gerne vil deltage i disse jagter og måske endda betale for at være med.

DR har fundet frem til 75 ansatte, der 127 gange er rejst til andre dele af landet for at gå på jagt. Blandt de ansatte er titler som vicedirektør, kontorchef, salgsleder og direktionssekretær. Der er også stillinger som skovrider, biolog og vildtkonsulenter mellem.

Naturstyrelsens direktør, Hanne Kristensen, siger til DR, at der er medarbejdere, der ikke har jagt som en arbejdsopgave. De skal ikke deltage fremover.