IT-virksomheder får hjælp til vækst

Silkeborgs mange it-virksomheder skal skabe mere vækst. Derfor har Silkeborg Kommune sammen med Silkeborg Valley udviklet konceptet ’Pitch’, hvor virksomhedsejere får gode råd om drift og udvikling.

Silkeborg er den kommune i Region Midtjylland, der er næstbedst til IT, det har en nylig analyse vist. Både målt i vækstprocent og antallet af arbejdspladser, men det kan blive endnu bedre.

Der er stort fokus på at udvikle, tiltrække og fastholde it-virksomhederne i Silkeborg. Det er her Pitch kommer ind i billedet.

Konceptet er blevet til for at give et frisk pust til traditionelle netværksmøder samt styrke samarbejdet mellem virksomhederne. Mødet er flyttet ud af de støvede mødelokaler og hen, hvor det sker – ud på den enkelte virksomhed.

Flere virksomhedsejere i Silkeborg har allerede deltaget på Pitchmøderne. Brian Reinhold fra IT-virksomheden Solutio er blandt dem.

- Min virksomhed var i vækst, men jeg følte mig af og til som en flaskehals for dens videre udvikling. Jeg var nået til et punkt, hvor jeg var nødt til at tage stilling til, hvad der videre skulle ske. Derfor besluttede jeg mig for at melde mig til Pitch og se, om jeg kunne få nogle gode råd med hjem, og jeg blev ikke skuffet. Der blev gået til den, og jeg fik rigtig mange hudløst ærlige input, siger Brian Reinhold, der er direktør i Solutio.

Efter deltagelsen i Pitch kom Brian Reinhold frem til, at han skulle etablere en professionel bestyrelse, så de var flere om at træffe beslutninger.