Foto: PR

Virklund Sport har overskud i jubilæumsår

Virklund Sport kan i år fejre 60-års jubilæum med et positivt regnskab, efter nogle år med røde tal.

Gymnastiksalenes ringe, bomme og tov er sandsynligvis noget af det, de fleste sætter i forbindelse med Virklund Sport, der er Danmarks førende leverandør af idrætsprojekter.

I dag stilles der imidlertid andre krav end ved virksomhedens opstart i 1956.

Efter en årrække med underskud fik Virklund Sport i 2014 en ny ledelse med nye ideer og har nu for andet år i træk bevist, at forretningen er sund. Tallene på bundlinjen er sorte, skuden er vendt, og der investeres i fremtiden.

– Vi er, blandt andet ved sidste års opkøb af Abekatten Klatrevægge, begyndt i langt højere grad at fokusere på de mere individuelle og alternative idrætsområder, som i dag vinder stort indpas i forhold til de mere klassiske idrætsformer, siger Trine Brinch Sørensen, der er administrerende direktør i Virklund Sport.

Med opkøbet af Abekatten Klatrevægge har Virklund Sport fået tilført ny viden om design, bevægelse og kreativitet.

Det hænger godt sammen med den transformation, virksomheden har gennemgået, fra dengang den blot solgte gymnastikredskaber, til i dag, hvor der fokuseres skarpt på at løse kundernes individuelle udfordringer.

– Efter en række svære år, hvor vi har været udfordret på at finde vores ståsted, er vi nu kommet dertil, hvor vi gerne vil være, og hvor vi kan yde det bedste for vores kunder. Tidligere solgte vi ”bare” et produkt, men i dag er vi som regel tidligt med i kundens udviklingsproces. Vores kunder kan sætte navn på deres udfordringer, men ikke altid på løsningerne, og ved at være med fra begyndelsen kan vi især trække på vores viden og designkompetencer og derved levere den bedste løsning, fortæller Trine Brinch Sørensen.

Virklund Sport havde et overskud på 788.000 kroner sidste år mod et underskud på 19 millioner kroner i 2013.

Virksomheden beskæftiger cirka 55 fuldtidsansatte.