Foto: Silkeborg Kommune

Frokostjazz er vokset efter flytning

Frokostjazz flyttede i januar fra Rampelys til Kedelhuset. Flytningen har betydet flere publikummer til koncerterne og flere medlemmer af foreningen, men fra næste måned følger der ekstra udgifter med det nye spillested.

Foreningen Frokostjazz kunne i januar fejre 25-års jubilæum med den første koncert i Kedelhuset. Forud lå årene på Rampelys, hvor der tit var pladsproblemer.

De større forhold i Kedelhuset betyder, at der nu kommer mange flere til koncerterne.

Forårets 13 koncerter har budt på 3071 publikummer, sammenlignet med 1897 publikummer sidste år. Det svarer til en stigning på næsten 62 procent.

De ekstra publikummer tæller både medlemmer og ikke-medlemmer. Og netop antallet af medlemmer er også steget, fra 425 til 487.

Udsigt til højere husleje
Selvom det går fremad for Frokostjazz, så har foreningen udsigt til dårligere økonomi. Fra 1. juli koster det nemlig mere at bruge Kedelhuset.

I forbindelse med etableringsaftalen mellem Kedelhuset og foreningerne blev det aftalt at holde huslejen på niveau med Rampelys frem til 1. juli 2016.

På den anden side af skæringsdatoen ryger lejeprisen fra 2375 kroner til 5031 kroner.

Foreningen Frokostjazz har dermed udsigt til en årlig ekstraudgift på cirka 65.000 kroner, hvilket ikke kan hentes på indtægtssiden.

Frokostjazz har derfor ansøgt og fået bevilget et tilskud på 20.000 kroner til resten af 2016.

Silkeborg Kommune støtter i forvejen Frokostjazz med 107.250 kroner, mens staten støtter med 78.000 kroner.