Simon Christensen er meget glad for naturen omkring Sindbjerg, og er træt af, at mountainbikere ikke lærer et område at kende, før de cykler. Det resulterede i et vredt opslag på Facebook, hvor han delte et billede af nogle mountainbikere med en frustreret besked: lad være med at cykle steder, man ikke må. (Foto: Margrethe Løkkegaard)

Naturelsker er træt af mountainbikere

- Det var her, de kom cyklende, hvor jeg spurgte, om de ikke havde set skiltet ”man må ikke cykle her”. De svarede, at det havde de egentlig ikke set, fortæller efterlønner Simon Christensen, der ikke bor langt fra Sindbjerg – og specielt et bestemt område ved bjerget, hvor mountainbikere ikke må cykle.

Der er ifølge Simon et problem med mountainbikere i skovene omkring Sindbjerg. Problemet er, at nogle af mountainbikerne vælger at cykle i områder, hvor der ikke må cykles – enten fordi området er privat grund eller fordi de ikke har researchet et nyt område, før de sætter sig i sadlen.

- De siger som så mange andre, at ”vi er ikke vant til at komme her, vi kender ikke området”. Men hvis ansvar er det at kende området? siger Simon, mens han viser de forskellige steder i skovene omkring Sindbjerg, hvor mountainbikerne cykler rundt.

Midt på turen peger Simon på et skilt, hvor der står ”Ingen cykling på denne sti”.

- Der blev i samarbejde med skovfogeden sat et skilt op for at holde mountainbikerne fra disse områder. Og det har da virket. De er i hvert fald stoppet med at cykle her. Jeg ved så ikke, hvordan det står til de steder, hvor skiltene ikke er hele længere, fortæller Simon.

Han er træt af, at mountainbikerne cykler steder, de ikke må, fordi det går ud over naturen. Han har flere gange oplevet mountainbikere, der ifølge ham ikke har stort kendskab til området og hvor man må cykle og ikke cykle. For eksempel ved Sindbjerg, hvor jordbunden er af sand og derfor ekstraordinær sårbar, fordi den ikke kan klare en hård belastning.

Simon har dog et forslag.

- Jeg tror, at det bedste bliver at oplyse cyklister og andre skovgængere om, at man skal passe på naturen. Der er væsener herude, der ikke har andre steder at være. Jeg er ikke en gammel, sur mand. Jeg er glad for mennesker og for at have med mennesker at gøre, men jeg er også glad for naturen og vil kæmpe for, at naturen skal bevares, siger Simon til sidst.

Formand for Sti- og sporbyggerlauget Erik Skovgaard Knudsen fortæller, at der bliver gjort meget for at passe på naturen, og der kommer bedre skiltning til mountainbikere, så de også kan være mere opmærksomme på, hvor de bør køre.

DSC_5275_172