Foto: Privatfoto - Skægkær Dyreklinik

18 levende hvalpe til hundemor i Skægkær

Lørdag blev en helt speciel dag for medarbejderne på Skægkær Dyreklinik, for en hund fødte ikke færre end 18 levende hvalpe på klinikken.

Dyrlæge Hanne Agerbo Holst fortæller, at hunden, der er af racen Riesenschnauzer, blev bragt ind efter at have født to hvalpe – men ikke kunne føde flere selv.

- Ved kejsersnit blev der født yderligere 16 hvalpe, og det er så mange, at jeg i mine 12 år som dyrlæge ikke har set noget lignende, fortæller Hanne Agerbo Holst.

En anden dyrlæge på stedet har mere end 25 års erfaring, og kunne heller ikke huske at have oplevet så mange levedygtige hvalpe fra samme tæve.

- Jeg spurgte på et dyrlægeforum, om andre havde lignende historier, men en enkelt havde oplevet 20 hvalpe før, men da var mange af dem dødfødte, fortæller Hanne Agerbo.

Hård omgang for tæven
Noget, der gør historien endnu mere usædvanlig er, at der var tale om en førstegangsfødende tæve.

Desværre får hun aldrig flere hvalpe, for livmoderen havde taget skade af den store belastning, og Hanne Agerbo Holst var nødt til at bortoperere den.

Siden fødslen i lørdags er tre af hvalpene desværre sygnet hen og er døde, og fire er flyttet til en ammetæve. De resterende 11 hvalpe og hundemor har det godt.