Kommunen advaret om Byens Kirke i 2010

Allerede i 2010 fik Silkeborg Kommune advarsler om forholdene i frikirken ”Byens Kirke”, hvor en forhenværende præst er under anklage for at have begået seksuelle overgreb mod børn og unge ned til 13 år.

Berlingske skrev i lørdags, at kommunen i 2010 fik advarsel om, at frikirkepræsten havde været på lejr med nogle drenge, og at der var foregået grænseoverskridende ting.

Sektionsleder i Silkeborg Kommune Lone Baggersgaard siger til Berlingske, at kommunen fik underretning om en slags leg hvor drengene på lejren var nøgne, og hvor præsten skulle smøre dem ind i olie.

Sagen blev undersøgt, men kommunen fandt frem til, at der kun var en person under 18 år omtalt i underretningen. Vedkommendes familie blev kaldt til samtale på kommunen, men der blev ikke fundet anledning til at gøre mere, og sagen blev lukket.

Samtidig undersøgte politiet frikirken og præsten, men det førte ikke til en sigtelse.

Direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, mener at oplysningerne viser, at kommunen har svigtet sit ansvar.

- I det her tilfælde har undersøgelsen tilsyneladende ikke været grundig nok, for så havde man jo opdaget præstens seksuelle overgreb. På den måde mener jeg klart, at der er tale om et myndighedssvigt, siger Rasmus Kjeldahl til Berlingske.

Byens Kirke opløste sig selv den 1. maj, efter beskyldningerne mod en tidligere præst begyndte at rulle.