Sms’er skal skaffe Kommunen penge

Antallet af borgere, som har ubetalte regninger, er steget. Derfor tager Silkeborg Kommune nu SMS i brug for at komme problemet i forkøbet.

Digitaliseringen af posten fra det offentlige er en af årsagerne til problemet.

- Der er stadig mange, der er ved at vænne sig til at kigge i sin digitale postkasse i stedet for den fysiske. Og det sker, at nogle overser en regning. Derfor synes vi, at det er god service, at man nu kan få en påmindelse på SMS en uge før betalingsfristen, siger regnskabschef i Silkeborg Kommune, Jakob Bonde Lauritsen.

Samtidig skal påmindelsen resultere i, at flere regninger bliver betalt til tiden.

- Når regningerne ikke bliver betalt til tiden, er der andre, der står og mangler de penge. Derfor håber vi, at muligheden for at få en påmindelse på SMS betyder, at vi hurtigere kan få pengene videre ud til eksempelvis institutioner eller andre i kommunen, forklarer Jakob Bonde Lauritsen.

SMS-servicen hedder NemSMS og er åben for tilmelding på Borger.dk. Det kræver NemID at oprette sig.