Jorn-skilte på motorvejen kan få selskab

Når motorvejen åbner den 11. september, står brune turistskilte for Museum Jorn klar ved Funder- og Hårupafkørslerne, som det eneste af sin type. Men flere kan være på vej.

Designet på Museum Jorn-skiltet bliver Jorns autograf.

Det er Vejdirektoratet, der har valgt både designet og netop Museum Jorn. Silkeborg Kommune har flere gange forsøgt at komme med i processen, men det har været udelukket.

Transport- og byggeministeren har dog sat en ny ordning i gang. Den nedsætter et regionalt udvalg, som kan indstille andre attraktioner til Vejdirektoratet.

Hidtil har kriterierne for udvælgelse været, at attraktionen enten var en nationalpark, national seværdighed eller stod på UNESCOs verdensarvliste.

I Silkeborg-motorvejens område er både Museum Jorn, AQUA, Silkeborg Museum, Bølling Sø og Himmelbjerget nationale seværdigheder. Kommunen har ikke fået et
svar på, hvorfor Vejdirektoratet har valgt Museum Jorn frem for de øvrige.

Med den nye ordning falder de hidtidige kriterier væk, og i stedet bliver det eneste krav, at attraktionen ligger maksimalt 15 km fra motorvejsafkørslen. Derfor kan der fremover komme flere brune skilte langs Silkeborgmotorvejen.

Prisen for to brune skilte er cirka 130.000 kroner.