Fotos: Margrethe Løkkegaard og Museum Silkeborg

Rødhætte: Turistguide 2016 til Silkeborg

Kære turist. Velkommen til Silkeborg. I denne folder vil vi byde dig velkommen og fortælle, hvilke seværdigheder vi kan tilbyde dig under dit ophold.

Hullet
Beliggenhed: Centralt på Torvet.
Gennem plastikvinduerne i hegnet, kan du se arbejdsmændene fra afstand. Du kan observere dem fra kl. 08:00 til kl. 16:00 og følge med i deres spændende liv og følge udviklingen i et bizart projekt.  For turister født før 1987, vil det være som at være Fraggle for en dag og komme helt tæt på Doozerne.
OBS: Fodring ikke tilladt.
Der må påregnes kødannelse, da attraktionen af uvisse årsager er temmelig attraktiv for byens borgere.

Hos Lise
Her er der mulighed for at få frisket ganen og hvilet benene, inden du skal videre rundt i byen.
På et falmet skilt ved fortovet, vil du kunne se dagens menu, der som regel er en ”kæreste-øl”.
Fodring er tilladt – dog kun i flydende form.

Reseda'en
Beliggenhed: In the ghetto.
Topattraktion i nordbyen. Her kan du og familien se trylleshowet: ”Hvor blev det af?”, når der fra 3. sal bliver smidt ting ud af vinduet, som når at blive stjålet, inden det rammer jorden.

Ground Zero
Beliggenhed: Det gamle stadion/Sydbyen.
I Silkeborgs storhedstid samledes herskabet sig i det, de kaldte ”Loungen”. Den står i dag øde hen og her kan I opleve et stykke historie.
Alt står, som det blev efterladt. Tomt, forladt og glemt. Minderne om en svunden tid er dog ikke til at tage fejl af. Og lad jer ikke narre af den sparsomme arkitektur og de manglende guldbelagte søjler. I står i Silkeborg dyreste hytte. Ikke tidligere er der set en så høj kvadratmeterpris, som den blev solgt til. Udelukkende med hensigt om at rive den ned.
Det er et fascinerende besøg og I bør ikke snyde jer selv for denne oplevelse.

Tollundmanden
Han er gammel, han er indtørret, han er rødhåret – han er kedelig.  Spar pengene og brug dem på noget andet.

Ønskebrønden
Beliggenhed: Estrupsgade.
Mangler du lidt sjovt til næsen, en mikrobølgeovn til køkkenet eller en ny bærbar til teenageren? Så stik hovedet forbi hesten. Måske er det dig, der har heldet med dig?

Wild Wild West
Er du til læder? Kan du lide syntetisk tøj? Tænder du på lugten af krudtslam? Bliver du seksuelt opstemt af rollespil?
Så vil du elske vores Countryfestival, som forvandler Silkeborg til en nyudklækket rede af John Wayne kloner.
I tre dage vil du kunne opleve dansende frynser og vippende hatte på gågaderne i en næsten synkron linedance – klædt i autentisk polyester fra top til tå. Derudover er der festivitas i Indelukket, som knap nok er kommet sig over den hæsblæsende stavgangsfestival, som også satte byen på den anden ende.

River Rafting
Lej en kano og indtag det våde element ved havnen. For optimal oplevelse, bør I placere jer så langt mod midten som muligt. Afvent Hjejlens ankomst.

China Town
I det nordlige Silkeborg kan du besøge østens mystik. Her kan du indenfor få minutters gåafstand besøge op til flere kulinariske helfabrikatafabrikker, som for blot få håndører kan tilbyde alt fra friturebrøndens bund. Her får du kvantitet og transfedtsyrer for alle pengene.

Den Hellige Stikvej
Til tonerne af trompeter og lyden af aftagende pigment, der sang lidt forskudt – og med Guds sønnesøn klædt i kjole og hvidt - fik Silkeborg tidligere på året velsignet byens stolthed: Motorvejen.
Gudstjenesten, der strakte sig over flere ugers planlægning, blev transmitteret direkte ud på tv'et i de danske stuer.

I skrivende stund, vides det ikke, hvilke attraktioner, der kan tænkes at poppe op på Guds sorte jord. Men der har tidligere været guidede busture og foreløbig er der planlagt tre dages fest, når hele herligheden skal indvies – så alt kan ske. Det kan være en udstilling af Danmarks længste landgangsbrød, det kan være et lagersalg – Guds veje er uransagelige.
Hold dig opdateret via de lokale nyhedsmedier.

Med venlig hilsen
Silkeborg