Foto: Region Midtjylland

Højskole-elev omkommet i Canada

Den 20-årige kvinde, der i fredags mistede livet ved en tragisk ulykke i Canada, deltog i en tur med Silkeborg Højskole.

Ulykken skete, da en gruppe på omkring 20 elever, lærere, instruktører og guider var på vej op ad Mount Huntley et par hundrede kilometer vest for den Canadiske storby Edmonton.

Silkeborg Højskoles forstander Jakob Zakarias Eyermann fortæller til Ritzau, at gruppen vandrede på en eng, der skråner lidt. Pludselig mistede hun fodfæstet og gled først 15 meter ned og til sidst ud over en kant med et syv meters fald.

- Vi har en friluftslærer og en elev, der er uddannet ambulancefører, og de skyndte sig at yde førstehjælp, men hun døde desværre kort tid efter slaget. Det fortæller Jacob Zakarias Eyermann.

Ifølge netavisen clearwatertimes.com måtte en af gruppens medlemmer vandre i fem timer til gruppens camp og derefter padle i to timer for at nå frem til en satellittelefon, så der kunne slås alarm.

Men på grund af mørke blev redningsindsatsen ikke iværksat før ved daggry lørdag, og da var kvinden afgået ved døden.

Forstander Jakob Zakarias Eyermann fortæller til tv2oj.dk, at Silkeborg Højskole de seneste ti år har arrangeret vandre- og roture det område i Canada.

- Der er ikke tale om en ekstrem tur. Det er et forfærdeligt uheld, og det er tragisk, når en elev, man kender godt, kommer ud for sådan en ulykke, siger han.

Forstanderen oplyser også, at turen oprindeligt er på tre uger, og at eleverne har 10 dage tilbage, men mange har planlagt at rejse videre til USA eller Canada for at forsætte deres livs rejse.

- Det er de færreste, der havde planlagt at komme hjem efter de tre uger, men nu skal vi have dannet os et overblik, fortæller Jacob Zakarias Eyermann til tv2oj.dk.