Foto: Google Maps

Dødsfald: Højskolen kritiseres for ødeture

Der rettes nu kritik af Silkeborg Højskole efter den tragiske ulykke i fredags, hvor en 20-årig elev omkom under en vildmarkstur i Canada. Ifølge TV Midt/Vest går kritikken på, at skolen tager til så øde områder, uden mulighed for kontakt til omverdenen.

Efter den tragiske ulykke, hvor den 20-årig kvinde kom så slemt til skade ved et fald, at hun mistede livet, måtte en af gruppens deltagere først vandre i fem timer og derefter padle i to timer, før der var adgang til en satellittelefon.

En forælder, der har sin søn med på den pågældende tur, retter voldsom kritik af Højskolens praksis, men ifølge TV Midt/Vest siger højskolens forstander, Jacob Zakarias Eyermann, at skolen tidligere har haft satellittelefoner med på den slags ture.

- Men vi har også erfaringer med, at de ikke dækker ordenligt, så derfor har vi ikke haft dem med i år. Vi vil helt klart overveje at have en satellittelefon med i situationer, hvor det giver mening, og det må man vurdere ud fra den enkelte rejse, siger han.

Eleverne er stadig i Canada, og de fleste har ifølge TV Midt/Vest ønsket at fortsætte turen.