Foto: Esben Stenfeldt

Dementi: Ingen lønstigninger til direktører

Vi skrev tidligere i dag, at de fire kommunale direktører står til en lønstigning i forbindelse med ændringen af ordførende direktør Lone Lyrskovs titel til kommunaldirektør. Det er ikke korrekt, oplyser Silkeborg Kommunes personalechef, Frank Høy.

Direktørerne er hidtil blevet aflønnet som vi beskrev.

Dermed er der ingen udsigt til lønstigninger, og den besparelse der blev hentet ved årsskiftet, da en direktørstilling blev nedlagt, er bevaret.

Den oprindelige artikel:

For et halvt år siden nedlagde Kommunen en direktørstilling for at spare 1,1 mio. kroner. Nu får de fire tilbageværende direktører lønforhøjelser for 900.000 kroner, selvom deres arbejdsopgaver ikke ændres.

Økonomi- og Erhvervsudvalget har besluttet, at titlen som ordførende direktør skal ændres til en titel som kommunaldirektør.

Lone Lyrskov har det seneste års tid været ordførende direktør i Silkeborg Kommune. Inden da var hun kommunaldirektør i ni år i Herning og Glostrup kommuner. Så nu får hun altså også titel af kommunaldirektør i Silkeborg.

Den forfremmelse udløser en lønstigning på 572.267 kroner årligt, ifølge aftalen med Kommuneres Landsforening (KL) om aflønning af chefer.

Den samme aftale om chefløn indeholder en regel om, at de øvrige direktører maksimalt kan placeres ét løntrin under kommunaldirektøren.

Derfor skal de tre andre direktører også have en lønforhøjelse. De skal som minimum gå fra løntrin 53 til 54, hvilket betyder en årlig lønforhøjelse på 109.552 kroner – til hver af dem.

Dermed er den samlede lønforhøjelse på 900.923 kroner. Hertil kommer løntillæg til de tre andre direktører, der også kan stige.

Ifølge aftalen med KL sparede nedlæggelsen af den femte direktørstilling for et halvt år siden Silkeborg Kommune for 1.147.292 kroner.

Ifølge en analyse fra Staben Organisation og Personale, så kan det ikke betale sig at lave om på fordelingen af opgaver og ansvar mellem direktører og chefer.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Steen Vindum (V), der også er formand for Økonomi- og Erhvervsudvalget.