Verdensrekord skal sættes på motorvejen

Når Silkeborgmotorvejen åbner søndag den 11. september sker det med et rekordforsøg. Her vil deltagerne blive vidner til det, der skal blive verdens længste parade af elbiler.

Forenede Danske Elbilister (FDEL) gennemfører i samarbejde med CO2 Green Drive samt projektpartnerne Bent Vistisen, Jan Meier-Larsen og Jørn Grønkjær et Guinness World Record-forsøg med verdens længste elbil-parade.

- Vores mål er omkring 300 elbiler fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Det bliver en helt unik oplevelse at opleve fremtidens bud på miljøvenlig kørsel med elbiler, siger formanden for FDEL, Martin Messer Thomsen.

Den hidtil største elbil-parade er på 241 biler og blev gennemført i Montreal i Canada den 18. april 2015. I 2014 kørte 160 elbiler i kortege over Øresundsbroen, hvilket var rekord dengang.

- Motorvejsåbningen i Silkeborg er en enestående mulighed for at profilere elbiler og elbilernes udbredelse. Og det tilmed i et af de smukkeste områder i Danmark, siger Bent Vistisen fra styregruppen.

Alle elbilerne placeres sidst i den store bilkortege, der efter snoreklippet bliver de første biler på den nye motorvej.

Foruden kortegekørslen vil der blive udstillet elbiler fra bilfabrikker over hele verden. Der bliver præsenteret helt nye og spændende bilmodeller, og der er allerede tæt kontakt til forhandlere og importører. Ved FDEL’s stand bliver der dagen igennem arrangementer, der sætter fokus på bl.a. teknik, design, energi og afgifter.

Som ekstra profilering af elbilerne afsluttes rekordforsøget med en elbil-parade gennem Silkeborg i en rute, der former symbolet ”CO2”. Det sker som en del af det globale klima- og teknologiprojekt CO2 Green Drive, som er startet af kunstneren Jakob Fuglsang Mikkelsen. Paraden slutter med en ”Cat Walk”, hvor elbilerne vises frem som modeller på en scene. Alt sammen for at give de mange gæster, turister og elbilentusiaster en involverende og fælles oplevelse.