Plakat-sag mod Ibi-Pippi droppet

Plakater med teksten “Terrorist Welcome” blev i efteråret hængt op rundt om i byen og smidt i postkasser, og det blev blandt andre den lokale kunstner Ibi-Pippi Orup Hedegaard sigtet for. Nu er sagen droppet.

Ibi-Pippi gik i oktober rundt i Silkeborg i selskab med blandt andre kunstnerne Uwe Max Jensen og svenske Dan Park. Ifølge billeder på nettet gik den sidstnævne og hængte plakater op.

Om aftenen den samme dag blev sedler med teksten "Terrorist Welcome" smidt i mindst ni postkasser på Drewsensvej.

Opsætningen af plakaterne blev Ibi-Pippi, Max Uwe Jensen og Dan Park sigtet for. De blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Til at starte med var det på tale at sigte os for at opfordre til terror, hvad der kan medføre flere års fængsel. Dette blev dog hurtigt ændret til en bøde på 1500 kroner til hver af os, som vi pure nægtede at betale, skriver Ibi-Pippi Orup Hedegaard på Facebook.

De ubetalte bøder kom for retten, men sagen blev udskudt ved det første retsmøde i april, fordi der skulle efterforskes yderligere.

Nu har Ibi-Pippi så modtaget besked om, at sigtelsen er droppet.

- Begrundelsen for min afgørelse er, at jeg ikke forventer, at De vil blive fundet skyldig i at have forstyrret den offentlige orden, skriver den offentlige anklager i et brev til Ibi-Pippi.

Et udvalg af de ophængte plakater:

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="14308" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="0" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1466668267475"]