Kommunen uddanner rengøringspersonale

Silkeborg Kommune uddanner alle 150 kommunale rengøringsassistenter, og i fredags modtog det nyeste hold deres eksamensbeviser og kan nu kalde sig for rengøringsteknikere.

Rengøringsteknikerne har ikke kun fået undervisning i rengøringstekniske færdigheder, men også i fag som psykologi, matematik, sprog og it.

- Vi gør det her, fordi vi ønsker at professionalisere rengøringsfaget og tilføje det den prestige, som det fortjener. Når vi viser, at vi gerne vil investere i vores medarbejdere og højne deres kompetencer, booster det deres faglige stolthed, og det smitter af på både glæde og kvalitet i arbejdet, siger Joel Engblad, der er sektionsleder i Rengøring i Silkeborg Kommune.

En af de nyligt uddannede rengøringsteknikere er den 32-årige Yositar Surawatanapong, der i løbet af de sidste halve år har modtaget undervisning for at gøre sig dygtigere og få mere og ny viden om rengøringsfaget. Hendes ansvarsfølelse på jobbet er øget væsentligt.

- Jeg er meget glad for at have fået denne uddannelse. Tidligere fik vi bare at vide, hvad vi skulle gøre. Nu begynder det at give mening, hvorfor vi skal gøre tingene på en bestemt måde. Jeg føler et meget større ansvar for mit arbejde nu, siger Yositar.

Der er en del af rengøringspersonalet, der enten kun har taget folkeskolens afgangseksamen, og en anden del, der har en anden etnisk nationalitet end dansk. Disse medarbejdere tjekker kommunen for at se, om de har brug for et forberedende kursus før uddannelsen, så alle har samme mulighed for at blive rengøringsteknikere i kommunen.