Foto: Margrethe Løkkegaard

Galleri: Børn legede i kano på AQUA

En anden sommerferieaktivitet for børnene i kommunen, som løber af stablen i denne uge, står AQUA Akvarium og Dyrepark for.

Her kan børnene komme helt tæt på naturen på forskellige måder. I løbet af ugen kan børneneopleve at sejle i en speciel båd kaldet en kåg, tage på GPS-løb og bygge tømmerflåder.

I dag skulle børnene, der er i alderen 9 til 15 år, lege dyrepassere og sejle i kano.

Sidstnævnte bød på en lille tur til Almindsø, hvor børnene kunne se instruktørerne falde i vandet. Herefter skulle de selv prøve, hvordan det er at falde ud af en kano.

De mange smil og glædesråb fra børnene, da de ankom til søbredden igen, gav et klart signal om, at de havde en dejlig dag - også selvom vejret ikke var i top det meste af dagen.

Frivillige hænder
Kanoerne blev hevet op på land, hvor to unge frivillige personer, Mikkel Bak Thomasen og Ida Maj Vang Petersen, satte hjul på, så de kunne trilles på plads.

Når man fylder 14 og er for gammel til at komme på sommerskole, kan man være frivillig hjælper hos AQUA. Dette kom som et naturligt næste skridt for Ida på 20 år og Mikkel på 23 år, som i den grad er glade for at kunne give en hånd. Det udvikler nemlig både børnene og dem selv.

- Børnene kommer år efter år, og det er dejligt at se, hvor meget vores sommerskole udvikler dem fra gang til gang. Og det har det netop også bidraget til hos mig selv - jeg er blevet mere udadvendt og åben, efter jeg som barn kom på sommerskole hos AQUA, siger Mikkel, der første gang var med som 8-årig og blev frivillig, da han ikke længere kunne være med som deltager.

- Som frivillig her kan jeg også mærke, at jeg er blevet mere voksen. Før gik jeg meget op i, at jeg ville imponere andre, men ved at få ansvar her har jeg fundet ud af, at jeg også skal lytte til mig selv og hvad jeg føler, giver mening, og ikke kun til hvad lederen siger. Det er på det punkt, jeg føler mig mere voksen, fordi jeg får ansvaret for nogle af opgaverne, siger Mikkel afsluttende.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="14422" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="0" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1467125767721"]