Illustration: Laban Arkitekter

Nyt byggeri på vej ved motorvejen

I løbet af sommeren bliver første spadestik taget til et nyt storstilet erhvervsbyggeri langs Silkeborgmotorvejen. Nybyggeriet bliver det første af sin slags direkte ud til motorvejen.

Erhvervsparken skal bygges på hjørnet af Nørreskov Bakke og motorvejen.

Silkeborgfirmaet Laban Arkitekter har i fællesskab med I/S Randersvej udviklet Erhvervspark Silkeborg, som består af to til fire separate 6-etagers huse på hver 2750 kvadratmeter.

Husene er tiltænkt virksomheder, der ønsker synlighed og unikke, veludnyttede rammer for arbejdspladsen.

- Der er tale om et ambitiøst og centralt beliggende erhvervsparksprojekt, som bliver et markant vartegn for den nye motorvejskorridor. Det første hus er allerede lejet ud til den kinesiske vindmølleleverandør, Envision Energy, og der er stor interesse for det næste hus, siger Henrik Kamp Ditlev, arkitekt og medindehaver af Laban Arkitekter.

For Envision Energy, der siden 2010 har haft sit globale innovationskontor i Silkeborg, er valget af lokalitet særdeles bevidst.

- Vi har et ønske om fortsat at være midt i den danske hub for vindteknologi og kunne tiltrække de bedste kapaciteter indenfor forskning og udvikling af vindmøller, siger Anders Rebsdorf, direktør for forsknings- og udviklingsafdelingen i Silkeborg.

Hos Silkeborg Kommune har man også hænderne oppe over hovedet i forholdt til den nye Erhvervspark.

- Det er fantastisk, at vi før Silkeborgmotorvejen er åbnet, kan præsentere endnu et markant og toneangivende erhvervsbyggeri. Det er både godt for Silkeborg Kommune, lokale virksomheder og den fortsatte udviklingen af Erhvervskorridoren ved Silkeborgmotorvejen. Samtidig er vi rigtig glade for, at en international virksomhed som Envision, har valgt at fortsætte sin spændende udvikling i Silkeborg, udtaler Borgmester Steen Vindum.

sitplan