Klostre og templer strøet ud over landskabet med mild hånd. Her er vi i området omkring Mandalay. Pr-foto

Læserrejse Med Læserklubben til Østens ukendte perler, Cambodja og Burma

En eventyrlig rejse gennem to smukke lande med rejseleder Thomas Stockmarr. Rejs 12.-24. oktober

Oplev to fantastiske lande, hvor den autentiske stemning og ånd fra det mystiske Østen stadig er fremherskende.

I selskab med østeneksperten Thomas Stockmarr tager Læserklubben til Cambodja og Burma, der begge har en sand overflod af skønne steder og seværdigheder - alt fra kunstfærdige gyldne pagoder og tempelkomplekser til eventyrlige søer og vulkanlandskaber.

I Cambodja er rejsens store high-light Angkor Wats sagnsomspundne tempelkomplekser og en bådtur på den store sø Tonle Sap.

Du oplever flere områder af Burma, hvis officielle navn i dag er Myanmar, og besøger et af verdens vidundere, Shwedagon-pagoden.

I Bagans tempellandskab er højdepunktet en tur med hestevogn blandt de smukke tempelruiner. Der venter dig også vidunderlige naturoplevelser på Inle-søen, som udforskes på en bådtur.

Glæd dig til en rejse til hjertet af Østens mystik, kultur og skønhed med Risskov Rejser som teknisk arrangør.

Afgang fra Midtjylland torsdag, 12. oktober med bus til Kastrup Lufthavn, hvorfra deltagerne flyver med Thai Airways via Bangkok til Siem Reap, porten til Angkor Wat i Cambodja.

Indtjekning på hotellet og besøg på Angkor National Museum, der er en god og overskuelig indgangsvinkel til historien om det mægtige Khmerrige.

Et magisk tempelmøde
Herefter kører vi til en Apsara-danseskole. Apsara betyder nymfe, og her kan unge piger - og i dag også drenge, lære de traditionelle og meget yndefulde danse.

Vi får lidt af dansens historie og ser på undervisningen.

Om aftenen kan man eventuelt tage en tur på det lokale natmarked, der frister med alt fra silkestoffer til en gang afslappende massage.

Lørdag kører vi med tuk tuk til Angkor Wat, det største og bedst bevarede af Angkors bygningsværker. Mødet med det femtårnede tempel, når man går hen over broen, er ren magi, og sammen med den gamle kongeby Angkor Thom kommer vi dybt ind i Cambodjas historie.

Vi besøger også templet Ta Prohm, som er blevet opslugt af junglens enorme figentræer, der vokser og vikler sig ind og over bygningerne. Et ret fantastisk syn.

Her ser vi også The Terrace of the Elephants - en 300 meter lang mur formet som elefanter i forskellige afstøbninger, og Terrace of the Leper King - en syv meter høj væg bestående af flere statuer.

Søndag morgen går turen til Banteay Srei til »kvindernes fæstning«, hvorefter vi skal på en bådtur på Tonle Sap, den største sø i landet. Om aftenen underholdes vi med et danseshow, der inkluderer den klassiske Apsaradans, som vi tidligere har fået indsigt i.

Velkommen til Myanmar
Mandag efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver til Myanmar. Ankomst i Yangon om eftermiddagen - indtjekning på hotellet og en kort byrundtur.

Men ingen byrundtur her uden et besøg ved den 2500 år gamle og fantastiske Shwedagon Pagoda, der er cirka 100 meter høj og opført i guld og diamanter. Et helt enestående syn.

Tirsdagens program begynder tidligt, da vi skal flyve til Bagan i den sydvestlige del af landet.

Her indleder vi besøget på morgenmarkedet Nyaung Oo, hvor vi ser, hvordan de lokale handler med friske råvarer. Resten af dagen bruges omkring det spektakulære ruinområde med både pagoder og templer. Området er utrolig fotogent, og vi gør flere fotostop. Frokost på en lokal restaurant, hvor du også får mulighed for at se, hvordan man lakerer stentøj og metal.

Dagens højdepunkt må være en tur i hestevogn, hvor du ser solen gå ned over pagoderne. En smuk oplevelse og et minde for livet.

Tæt på de lokale
Onsdag står på flere templer og pagoder. Vi besøger blandt andet Lawkananda Pagode, som har fascinerende udsigt til floden og Payathonzu-templerne med de smukke vægmalerier. Efter frokost tager vi til en lille landsby, hvor vi kommer tæt på lokalbefolkningen, og ser hvordan de lever. Dagen afsluttes på en bådtur på Ayeyarwaddy River. Solen går ned, og livet er bevægende.

Torsdag går turen videre med fly til Mandalay og til landets tidligere hovedstad Amarapura. Her ser vi blandt andet, hvordan munkene lever på klostret Mahagandayon og også en silkefabrik.

Vi fortsætter til Sagaing, hjemsted for mere end 700 klostre og med et fascinerende landskab.

I hestevogn
Turen går videre til Ava, og her venter der os en speciel oplevelse: Vi skal med hestevogn til klosteret Maenu Ikkyaung, der blev bygget af dronningen i 1818 - en sjov og smuk tur.

Fredagens højdepunkt er et flodkrydstogt med mange spændende ting inkluderet.

Lørdag kører vi til lufthavnen og flyver til Hebo syd for Mandalay. Efter ankomsten går turen direkte videre til Inle-søen, der er en af Myanmars mest populære destinationer, og det er bestemt ikke uden grund. Her er nemlig ubeskrivelig smukt. Livet foregår på og omkring den store sø, og på dagens bådtur udforsker vi de flydende haver og landsbyer - et sandt eventyr.

Vi overnatter på et hotel lige ned til søen.

Livet på søen
Søndag vågner vi til et kor af kvækkende frøer, cikader og kvidrende fugle. Stemningen slås an allerede fra morgenstunden i det stille og smukke landskab med bjergkæden i baggrunden. Vi skal igen ud på søen og udforske det spændende liv der.

Mandag kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Yangon. Her besøger vi Chinatown, som rummer nogle af byens mest travle områder. Vi besøger også bydelen Little India, hvor flere indere og muslimer fra Bangladesh immigrerede til under den britiske besættelse.

Nærmest alt inkluderet
Sent på aftenen kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Kastrup. Bus herfra til Jylland. Prisen for denne fantastiske rejse er for avisens læsere 25.495 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 3750 kroner.

I prisen er inkluderet:

Bus fra Silkeborg, Ikast og Herning til Københavns Lufthavn t/r

Fly fra København til Siem Reap via Bangkok og retur fra Yangon via Bangkok

Skatter og afgifter

Forplejning om bord

Fire indenrigsstrækninger i Myanmar inklusiv skatter og afgifter

Fuldt program inklusiv entréer

Gode tre plus og firestjernede hoteller

Alle måltider (10 morgenmad, ni frokost og 10 aftensmad)

Dansktalende rejseleder (Thomas Stockmarr)

Se det fulde program på læserklubben.dk eller rekvirer det på avisen.

Tilmelding til Læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69.