Leif Dræby bidrager blandt andet med dette maleri »Da jeg forlod Aleppo« på Silkadens påskeudstilling i Galleri A på Silkeborg Gymnasium.

Silkaden på skolebænken

Kunstnergruppen Silkaden udstiller i år i Galleri A på Silkeborg Gymnasium

KUNST Kunstnergruppen Silkaden har været hjemløs, siden Kulturspinderiet på Papirfabrikken lukkede i 2013.

Så for to år siden udstillede Silkaden derfor på Museum Jorn, og i år er kunstnergruppens påskeudstilling rykket op på Silkeborg Gymnasium i Galleri A, hvor der er fernisering på onsdag.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at komme op i Galleri A med vores udstilling, for det har ikke været muligt for os at finde andre steder. Der findes jo ikke steder til den slags udstilling i Silkeborg længere, siger medlem af kunstnergruppen, Leif Dræby.

Han var i 1991 med til at stifte Silkaden, som havde sin første påskeudstilling i 1991 i Den Folkelige Forsamlingsbygning på Vestergade.

Skal tænke kreativt
Gennem mange år udstillede Silkaden fast i Kulturspinderiet - først på Søvej og siden på Papirfabrikken, som Kulturspinderiet flyttede til 2003.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at man i dag skal tænke meget kreativt for at finde et sted at udstille i Silkeborg.

- Kunsterne savner virkelig et sted at være, og vi håber meget på, at politikerne er villige til at finde en løsning, efter man lukkede for Kulturspinderiet, siger Leif Dræby.

Årets påskeudstillingen hedder »Silkaden i Skole(n)« og refererer dermed til, at det nu er på Silkeborg Gymnasium værkerne er udstillet.

Ud over Leif Dræby deltager også Peter Birk, Søren Bredahl, Karen Birch Bunten, Charlotte Overgaard Christensen, Doris Bundgaard Hansen, Birte Vedel Howard, Randi Kornerup-Bang, Nurith Lumer-Klabbers, Lisbeth Poulsen, Flemming Rask og Bodil Lisbeth Thomsen i påskeudstillingen, som kan ses til 31. maj.