BSV’s Nikoalj Øris til højre i kampen i Ungarn Polfoto

BSV-sensationen forsvandt i ungarsk heksekedel

Peter A. Sørensen 

Opdateret - BSV’erne spillede igen flot første halvleg og førte mod Pick Szeged, men hjemmeholdet var for stærk i 1/8-finalen i Chanmpions League

HÅNDBOLD Champions League-eventyret er slut for Bjerringbro-Silkeborg. I en vanvittig heksekedel i ungarske Szeged tabte BSV’erne med 33-24, og efter nederlaget på to mål i det første opgør i Silkeborg er det farvel til Europas fornemste turnering med samlet 59-48.

- Man kan tage mange briller på efter sådan en kamp. Vi spiller igen en fantastisk første halvleg, men vi skal komme ud med et højere niveau efter pausen, hvis vi skal vinde sådan en kamp. Men vi er oppe mod et fantas-tisk håndboldhold, og vi er ikke lige så gode, lød det fra BSV-træner Peter Bredsdorff efter kampen.

Pick Szeged spanske træner Juan Carlos Pastor Gomez roste sin danske modstander.

- Stor ros til Bjerringbro-Silkeborg. De gjorde det meget svært for os, men de første 20 minutter af anden halvleg var nok det bedste, som vi har spillet i denne sæson, mente Szeged-træneren.

BSV’erne imponerede ellers stort i første halvleg. Selvom hjemmepublikummet skabte en sand orkan og en luftfugtighed på næsten 100, tog Bjerringbro-Silkeborg initiativet, og fra 4-4 stak de midtjyske gæster af.

Tre hurtige scoringer gjorde det til 4-7, og tremåls-føringen fortsatte gennem første halvleg, som dermed blev lidt af en kopi fra opgøret i Jysk Arena, hvor BSV’erne var foran med 13-8 ved pausen.

BSV’erne havde let ved at spille sig til chancer, men både Rasmus Kier, Michael Knudsen og Jakob Lassen i to omgange brændte alene igennem, og derfor nåede Szeged næsten op før pausen. Et mål på tremeterkast af Nikolaj Markussen og en tomåls-føring gav dog nyt håb, og BSV’erne øjnede igen sensationen, da stillingen i starten af anden halvleg blev 14-17 i BSV’s favør. Men så gik klappen ned for de midtjyske gæster, og på fem minutter scorede hjemmeholdet seks gange. Så fra 20-17 så det for alvor svært ud i den ungarske heksekedel.

Modgangen fik tilsyneladende BSV’erne til at tabe koncentrationen og begå flere fejl, og det straffe hjemmeholdet knivskarpt. Så fra 24-18 var det reelt afgjort. Me BSV’erne havde stor ære af opgøret.

Opdateres