Børn og unge i Oasekirken har fået langt bedre forhold efter ombygningen. Der er kommet en børnekirke, en multisal og et ungdomslokale. Også menighedens kirkesal er blevet udvidet. Foto: Oasekirken

Oasekirken indvier stor ombygning

Frimenigheden på Frichsvej får ny 500 kvm stor afdeling til børn og unge

SILKEBORG Medlemmerne af Silkeborg Oasekirke har i det seneste halve år været travlt beskæftiget med en stor ombygning af kirkens lokaler i det tidligere Arena-centret på Frichsvej 2 i Silkeborg.

Frivillige fra frikirken har hen over vinteren skabt en stor, ny afdeling, hvor børn og unge kan boltre sig. Nu står de nye lokaler klar til indvielsesfest den 9. april.

Den nye afdeling i kirken rummer godt 500 kvm og består af en børnekirke, en multisal og et ungdomslokale.

Silkeborg Oasekirke har længe lavet kirke for børn, men den nye afdeling er med til at skabe endnu bedre rammer for »Børnekirken«.

Også børnenes kirke
- Børnene skal have en oplevelse af, at det også er deres kirke - at der er plads, og at det er vedkommende for dem. Den nye børnekirke skaber nogle fantastiske rammer for en masse gode oplevelser, fortæller Ruben Dalsgaard, som er præst i kirken.

Ud over at afvikle børnekirke om søndagen giver de nye lokaler også mulighed for en masse andre aktiviteter i løbet af ugen.

- Vi har fået en multisal med mulighed for fysisk udfoldelse, et fedt ungdomslokale og en café, som giver en række muligheder for fællesskab i løbet af ugen, siger Ruben Dalsgaard.

I samtlige weekender siden oktober har frivillige hænder været i gang med byggeprojektet. Opgaverne har været mange, men de frivillige har sammen båret hele byggeprojektet.

De sidste måneder har de også været med til at udvide kirkesalen, som nu kan rumme 450 personer.

De nye lokaler bliver indviet søndag den 9. april med festgudstjeneste og efterfølgende reception.

Silkeborg Oasekirke er en evangelisk-luthersk frimenighed, som står på samme grundlag som folkekirken. Kirken har dog en friere form og en økonomi, der baserer sig på frivillige gaver fra medlemmer og deltagere. Menigheden har 350 aktive medlemmer og har eksisteret siden 1999.