Udsnit af Tony Ourslers installation »Boss«.

Ansigt på kunsten

Kunstcentret Silkeborg Bad åbner lørdag udstillingen »Ansigt og Identitet - en Face-kunstudstilling«

KUNST Kunstcentret Silkeborg Bad stiller skarpt på ansigtet i udstillingen »Ansigt og Identitet - en Face-kunstudstilling«, som er den del af programmet for kulturby Aarhus 2017.

Ifølge oplægget til udstillingen kan ansigtet beskrives som en membran imellem to menneskers bevidstheder. Det sender konstant signaler til omverdenen. Det er uhyre interessant at undersøge for billedkunstnere i deres stræben efter at forstå mennesket og eksistensen. Den aktuelle udstilling kan opleves som en kunstnerisk undersøgelse af forholdet mellem ansigt og en identitet. Værker af 15 billedkunstnere fra ind- og udland udgør udstillingens nutidige dimension.

I kunsthistorien står ansigtet – særlig portrætkunsten – også stærkt, og dette belyses gennem otte ny-producerede korte formidlingsfilm.

Især i kunsten fra det 20. århundrede og frem til i dag er portrætgenren udvidet: Et portræt ikke nødvendigvis lig med afbildningen af et ansigt og en afbildning af et ansigt er ikke nødvendigvis et portræt.

Samtidskunstnere tilføjer os helt tydeligt med deres værker og tekster nye synsvinkler på forholdet mellem ansigt og identitet, mellem det ydre og det indre. Det forgår med nutidens mangfoldige udtryksformer. Og at kunstnere tager fat forskellige steder, vil man også se af denne udstilling.

I alt 15 nulevende billedkunstnere og fotografer er repræsenteret med originalværker på udstillingen. Kunstnerne er Nils Ramhöj, Sverige, Tony Oursler, USA, Ulla Diedrichsen, Danmark, Peter Bottger, Danmark, Andreja Kuluni, Kroatien, Carl Krull, Danmark, Donatas Norusis. Litauen, Patrick Tresset, Frankrig, Erik Kessels, Holland, Jason Evans, England, Anouk Kruithof, Holland, Thomas Maileander, Frankrig, Sergei Sviatchenko, Danmark, Katrien de Blauwer, Belgien, og Hanna Putz fra Østrig.

Udstillingen åbner på lørdag og kan ses frem til 8. oktober.