Trailløb er hårdt og varieret. På den længste af søndagens distancer - ruten på 18 km - venter der deltagerne op mod 400 højdemeter.

Nyt trailløb er næsten udsolgt

Bent Nørgaard 

På søndag løbes Paradisetrail - det første i en serie på tre løb henover året. Der kan højest være 500 deltagere og næsten alle startnumre er solgt

SILKEBORG Trailløb - altså løb på små stier og skovveje - er populært i disse år, og det nyeste løb ved Silkeborg, Paradisetrail, der løbes på søndag, ser ud til at komme rigtig godt fra start. Her få dage før løbet er det tæt på, at løbsarrangør Jesper Valbak fra Racing Denmark i Silkeborg må melde udsolgt. Deltagertallet er sat til maksimalt 500, og der er under 50 startnumre tilbage.

- Det er særdeles tilfredsstillende. Det er jo første gang, vi arrangerer løbet, og jeg havde håbet på 300 deltagere, nu tyder alt på, at der bliver udsolgt. Mange trailløbere benytter helt sikkert løbet som sæsonstart efter vinterens træning, siger Jesper Valbak.

Løberne har kunnet vælge mellem distancer på 6, 13 og 18 km, og de fordeler sig meget jævnt på de tre distancer.

Kønsmæssigt er der også en ret jævnfordeling med en lille overvægt til mændene, flest mænd vælger den lange distancer, og flest kvinder den korte, mens begge køn er godt repræsenteret på mellemdistancen.

Løbet forgår i naturskønne omgivelser med udgangspunkt fra Fort Østerlund ved Virklund. Der er ikke tale om, at der løbes runder, men tre forskellige ruter, dog med sammenfald på en del af strækningerne. Som navnet mere end antyder, skal deltagerne ud og se på de smukke omgivelser ved Paradiset, på de to længste ruter kommer de også omkring Slåensø.

Og så venter der i øvrigt alle løbere en eller to hårde ture på lange trapper. På 6 og 18 kilometer, skal løberne op ad trappen til Karoline Amaliehøj, mens de på 13 og 18 kilometer skal op ad trappen fra Slåensø til Kongestolen.

I start- og målområdet er der stande, hvor man kan se nærmere på udstyr til trailløb og andre løbeaktiviteter. Her serveres der også varm suppe til deltagerne - tilberedt over bål.

Første af tre
Paradisetrail er det første af tre løb, der tilsammen har navnet La Sportiva Trailrunning efter hovedsponsoren. Alle tre løb arrangeres af Racing Denmark. Næste løb er Skytrail på og ved Himmelbjerge og der sluttes af med natløb - Darktrail - der er løb med pandelampe. Det er blevet flyttet tre dage i forhold til den oprindelige plan og løbes 4. november med udgangspunkt fra Iskælderdalen ved Sejsvej i Silkeborg. Flytningen er sket, fordi løbet så kan gennemføres samtidig med arrangementet »Move for Life /By i mørke«, der er et af de større arrangementer i Silkeborg i forbindelse med »Kulturby Aarhus 20017«.