Road to Cairo slutter en lang tradition med rock inden påskeferien onsdag aften i Kedelhuset. Til efteråret går Silkeborgbandet i opløsning.

Vejen til Cario slutter her

Christian Kloch Larsen 

Sidste chance for at opleve Road to Cairo ved påskekoncert i Kedelhuset

MUSIK Det har været en urokkelig tradition gennem efterhånden 15 år, at der er koncert med bandet Road to Cario i Silkeborg, som en festligt og hyggelig opstarter til påskeferien.

Men onsdag slutter traditionen i Kedelhuset, for Silkeborg-bandet Road to Cario er nemlig nået til vejs ende.

- Vi har besluttet at nedlægge bandet, når vi når hen til efteråret og vores engagementer dermed er slut, fortæller forsanger Flemming Bülow Poulsen.

Fødselsdags-band
De første spæde skridt på den lange vej til Cairo blev taget for små 15 år siden i Silkeborg.

Bandet blev samlet spontant i forbindelse med en rund fødselsdag, da tidligere medindehaver af byens legendariske spillested Stalden og nuværende koncertmager for Silkeborg KFUM fodbold, Lars Boeberg, fyldte 50 år.

Og siden dengang har The Road to Cairo hver onsdag inden skærtorsdag spillet op til påskeferien - de første mange år på Rampelys, og nu for anden og sidste gang i Kedelhuset.

God gammel rock
Road To Cairos musikalske varemærke er personlige fortolkninger af gode, gamle rock- og bluesnumre. Det er først og fremmest numre som Beatles, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Joe Cocker, Cream, Santana, Procol Harum og Steve Miller har gjort kendte.

Flere af de oprindelige medlemmer af Road to Cairo har også eget materiale at spille op med, da de har rødder i hedengangne, lokale bands som blandt andet Natskyggen, Zenith, Monduku, Humla Jumla, Private Eyes og Friends and Lovers.

Skilles som gode venner
Gennem tiderne har der været en del udskiftning i besætningen i The Road to Cairo, og men går de hvert til sidst.

- Det skal understreges, at vi stadig er venner i bandet og måske også kan finde på at lave noget musik sammen. Men vejen til Cairo slutter her, siger Flemming Bülow Poulsen.

Det er en smuk rejse, som slutter i Kedelhuset op til påskeferien.

Silkeborg-bandet Road to Cairo består af en flok garvede musikere, som gennem alle årene har givet sig fuldt ud for den musik, de brænder for. Og formået at få spilleglæden langt ud over scenekanten.

Godt musikalsk selskab
Påskekoncerten i Silkeborg har i mange år været en fast tradition, som mange silkeborgensere har sat kryds i kalenderen for at deltage i. Både for at nyde musikken og påskeøllen.

Men også for at mødes og ønske hinanden en god påskeferie. Det er bluesforeningen B’Sharp, som står for koncerten med Road to Cairo, og ifølge formand Charlie Tambaur, er der rift om billetterne til koncerten på onsdag.

Det er også sidste chance for en nostalgisk aften i godt musikalsk selskab.

Og derfor er koncerten med Road to Cairo denne uges anbefaling fra kulturredaktionen.