Yousee er på vej med hurtigere bredbånd til Silkeborg.

Giga-bredbånd kommer til Silkeborg

Kenneth Husum 

Yousee giver bredbåndsnettet en opgradering

SILKEBORG Der kommer fuld knald på bredbåndsnettet, når teknikere fra YouSee i disse uger går i gang med at installere nyt udstyr i de mørkegrønne teknikskabe, der binder Silkeborgs kabel-tv-net sammen. Når det sidste skab er opgraderet

og lukket igen, har YouSees kabel-tv-kunder fået adgang til fremtidens bredbåndsteknologi kaldet gigabredbånd.

- Danmark er det mest digitale land i EU, og i takt med at vi bliver mere og mere digitale, vokser behovet for hurtige bredbåndsforbindelser. Derfor gennemfører vi i disse måneder en kæmpe opgradering af vores kabel-tv-net, så vi kan fremtidssikre vores kunder med lynhurtig bredbånd, siger Jacob Mortensen, direktør for tv og bredbånd i YouSee.

- Selvom Danmark er digital forløber i EU, er vi faktisk udfordret på hurtigt bredbånd. Folketinget har besluttet, at alle danskere i 2020 skal have adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s, og med denne opgradering af den digitale infrastruktur får rigtig mange danskere adgang til endnu hurtigere forbindelser.

YouSee oplyser, at de bliver blandt de første kabel-tv-selskaber i verden til at indføre den nye bredbåndsteknologi, der giver adgang til hastigheder på helt op til 1.000 Mbit/s. Opgraderingen bliver gennemført gradvist by for by landet over, og når det er gennemført har over halvdelen af landets husstande adgang til fremtidens bredbånd.

- Nu er turen kommet til Silkeborg, hvor vores teknikere i den kommende tid vil installere det nye udstyr. Når de er færdige, vil 17.000 husstande i Silkeborg være blandt de første i Europa til at få adgang til den nyeste bredbåndsteknologi på markedet, siger Jacob Mortensen.

Opgraderingen betyder ikke kun højere hastigheder. Alle kunder på kabel-tv-nettet vil få en mere robust og stabil forbindelse, uanset hvilken hastighed de har.

- Vi løfter bredbåndsoplevelsen for alle på kabel-tv-nettet. Vi danskere streamer allerede nu på livet løs, og i fremtiden vil efterspørgslen efter højere hastigheder stige. Men det er ikke kun kunder, der køber høje hastigheder på op til 1.000 Mbit/s, som vil få glæde af fremtidens bredbånd. Alle vores kunder vil opleve mere stabile forbindelser og højere billedkvalitet på tv, oplyser Yousee-chefen.