Flere borgere i Nordjylland har fået stjålet pung eller værdigenstande fra huset i forbindelse med lignende tricktyverier. Foto Colourbox

Tricktyve får beboere til at lede efter tennisbold

Brian Holst 

Anne Pedersen fra Sejs blev torsdag formiddag opsøgt af en kvinde, der påstod, at hun havde »tabt« en tennisbold i Anne Pedersens have

SEJS-SVEJBæK Et nyt tricktyv-fænomen er tilsyneladende nået til Silkeborg-området.

Flere steder i landet er der eksempler på, at en kvinde henvender sig til beboere i for eksempel et villakvarter og påstår, at der fløjet en tennisbold ind i haven.

Mens beboeren og kvinden leder efter bolden i haven, lister en tricktyv sig ind i huset, hvorfra der bliver stjålet værdier.

Torsdag formiddag blev Anne Pedersen fra Sindbjergvej i Sejs udsat for noget tilsvarende, da en engelsktalende kvinde henvendte sig.

- Hun talte gebrokkent engelsk og viste mig en helt ny tennisbold. Hun sagde, at bolden var blevet »tabt« i vores have. I første omgang fattede jeg ikke mistanke, men da jeg sagde til hende, at hun bare selv kunne gå om i haven for at hente bolden, blev kvinden insisterende. Hun ville have, at jeg skulle gå med. Derfor blev jeg mistænksom, fortæller Anne Pedersen.

Hun gav derfor kvinden besked på at forsvinde fra stedet, hvilket den engelsktalende kvinde gjorde. Ifølge Anne Pedersen blev hun formentlig samlet op af en person, der kørte i en ældre grå bil - en sedan model.

- Efterfølgende har jeg fundet ud af, at andre har været udsat for tricket og er blevet bestjålet. Derfor er det relevant at advare andre, for kvinden og hendes medsammensvorne forsøger sig nok andre steder, siger Anne Pedersen, der ikke fandt en tennisbold i sin have.

Anne Pedersen fortæller, at hun har forsøgt at melde sagen til politiet.

- Jeg fandt et nummer til den lokale politistation, men telefonen blev ikke taget. Senere forsøgte jeg vagtcentralen, men det tog for lang tid at komme igennem, og jeg ville ikke bruge mere tid på at bøvle med det. Derfor har jeg nu blandt andet advaret om kvinden og den grå sedan på Facebook, fortæller Anne Pedersen, der er pensionist.

- Det skete om formiddagen, så det er nok ikke børnefamilierne, tyvene går efter. Det er nok nærmere den ældre del af befolkningen, siger Anne Pedersen.

Hun beskriver kvinden til at være en yngre kvinde med mørkt, langt hår og mørke solbriller.

Politiassistent Mette Therkelsen oplyser, at Politiet i Silkeborg ikke har modtaget anmeldelser om lignende sager i løbet af den seneste uge.

- Vi vil selvfølgelig meget gerne høre fra borgere, der har oplevet noget lignende, så vi kan få registret det i vores døgnrapport med et signalement, siger hun.