Bjerringbro-Silkeborg tabte den første slutspilskamp på udebane til Ribe-Esbjerg. Foto: Flemming Heiberg

Skuffelse: Levende plankeværk pillede pynten af BSV’erne

Mathias Hove Andersen 

43-årige Søren Haagen lukkede helt ned for Bjerringbro-Silkeborg, der tabte den første kamp i slutspillet

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg skuffede på udebane i den første kamp i slutspillet, som Ribe-Esbjerg vandt med 25-21 foran 1752 tilskuere i Blue Water Dokken i Esbjerg.

BSV indledte slutspilspuljen med de to point, som holdet havde sikret via andenpladsen i grundspillet, men Ribe-Esbjerg har nu samme pointantal, og TTH Holstebro kan overtage førstepladsen tirsdag med en udesejr over Mors-Thy, der ligger sidst i gruppen.

Hjemmeholdet kom flyvende fra start, og efter seks minutter var Ribe-Esbjerg foran med 5-1. BSV’erne havde store problemer i offensiven, hvor Nikolaj Markussen hurtigt blev noteret for et par afbrændere, og Nikolaj Øris nåede kun få minutter på banen, inden han måtte trække sig med smerter i den ene finger.

Efter 12 minutters spil var værternes firemålsføring intakt ved stillingen 8-4, og gæsterne havde meget svært ved at holde styr på velspillende Jacob Holm, der var toneangivende i Ribe-Esbjergs angreb.

Midtvejs i første halvleg tog cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen timeout, da BSV’erne havde reduceret til 8-5, men det ændrede ikke på kampbilledet. Veteranen Søren Haagen pillede gang på gang pynten af BSV’erne, og den sprudlende målmandsveteran var stærkt medvirkende til, at Ribe-Esbjerg kunne gå til pause med en føring på 14-9.

Søren Haagen havde snuppet ni BSV-forsøg i første halvleg, hvilket gav en redningsprocent på 50. Til sammenligning blev Søren Rasmussen noteret for fire redninger og en redningsprocent på 22.

Nikolaj Øris kom tilbage på banen fra anden halvlegs start, og BSV-backen blev hurtigt noteret for en scoring. I den anden ende forsøgte gæsterne sig med en mandsopdækning af Jacob Holm, der blev iværksat i slutningen af første halvleg, men effekten var svær at spore.

Otte minutter inde i anden halvleg havde Ribe-Esbjerg øget føringen til 18-11, men tre scoringer i træk skabte fornyet håb hos BSV’erne, og med et lille kvarter tilbage af opgøret var hjemmeholdets føring nede på 19-16.

Værterne lod sig dog ikke ryste, og ni minutter før tid havde Ribe-Esbjerg igen trukket fra ved stillingen 22-17, hvorfor Peter Bredsdorff-Larsen igen måtte smide det grønne timeoutkort.

Intet kunne dog stoppe 43-årige Søren Haagen. Først snuppede den storspillende målvogter et straffekast fra Kristian Klitgaard, der også brændte returen, og da Jacob Lassen så fik chancen på et nyt straffekast, hev keeperen endnu en mirakelredning frem.

Målvogteren endte med en redningsprocent på 53, og Ribe-Esbjerg vandt med 25-21 over BSV, som møder Mors-Thy på hjemmebane i næste spillerunde, der afvikles på lørdag.