Foto: Colourbox

Politiet sammenkæder røverier i Silkeborg og Kjellerup

20-årig mand fængslet indtil 5. maj. En eller flere gerningsmænd kan stadig være på fri fod

(opdateret klokken 17.30)

SILKEBORG/KJELLERUP/VIBORG En 20-årig mand er nu sigtet for røverier mod henholdsvis Kloster Sølv i Kjellerup og Vibholm Guld og Sølv på Østergade i Silkeborg.

Røveriet i Silkeborg blev begået ved 15-tiden i lørdags, mens det var i begyndelsen af marts, at Kloster Sølv var udsat for røveri.

Den 20-årige mand med bopæl i den nordlige ende af Silkeborg Kommune blev tirsdag eftermiddag i et lukket grundlovsforhør varetægtsfængslet frem til 5. maj.

En anden 20-årig mand sidder i forvejen fængslet i sagen fra Kjellerup. Dermed er nu to sigtede i denne sag.

Mette Therkelsen, politiassistent ved politiet i Silkeborg, oplyser, at manden, som blev fængslet tirsdag, indtil videre er eneste sigtede i Vibholm-sagen.

Det er dog samtidig politiets opfattelse, at en eller flere andre personer end de to fængslede 20-årige er involveret - på fri fod.

- Vi formoder, at der har været flere gerningsmænd om røveriet hos Vibholm Guld og Sølv, og vi er derfor fortsat interesserede i henvendelser om personen fra overvågningsbillederne, eller hvis man har set andre mistænkelige personer i Østergade omkring gerningstidspunktet i lørdags, siger Mette Therkelsen.

Hun bekræfter således, at det er på baggrund af anden efterforskning og ikke på baggrund af genkendelse fra overvågningsbillederne, at man har valgt at sigte den unge mand, der blev anholdt mandag.

Anholdelsen skete i Viborg, hvor den 20-årige rutinemæssigt blev standset i bil. Under ransagning af køretøjet fandt betjentene effekter, der sandsynligvis stammer fra Vibholm Guld og Sølv.

Politiet har tidligere oplyst, at gerningsmanden slap af sted med et par guldbakker med forskellige guldsmykker og fire ure af mærket Certina.