SPS Flow på Pasteursvej har fået et osteanlæg i overskud og besluttet at forære det til hjælpeorganisationen Mejerifolk uden Grænser, som støtter projekter på mejeriområdet i udvalgte udviklingslande. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Silkeborg-virksomhed forærer helt osteanlæg til hjælpeorganisation

Mette Andersen 

Mejerifolk uden Grænser får glæde af komplet anlæg, som SPX Flow har fået i overskud

SILKEBORG SPX Flow i Silkeborg, der producerer udstyr til fødevareindustrien, har foræret hjælpeorganisationen Mejerifolk uden Grænser et komplet osteanlæg med kar, presse og forme.

Det skriver nyhedsbrevet »Leder i dag«.

Virksomheden på Pasteursvej er i gang med en stor ombygning og renovering og har i den forbindelse fået et ostanlæg i overskud.

I stedet for at sælge anlægget, som vurderes at have en nyværdi på op mod en halv mio. kroner, har SPX Flow foræret anlægget til Mejerifolk uden Grænser. Organisationen vil ifølge »Leder i dag« nu formidle anlægget videre til et projekt i et af de udviklingslande, som hjælpeorganisationen arbejder i.

- Vi har allerede projekter i Mongoliet og Bolivia og er på vej til Kenya, så det skal blive en spændende proces at undersøge, hvor anlægget kan gøre mest gavn, siger Rasmus Bagger Kristensen fra bestyrelsen i Mejerifolk uden Grænser til Leder i dag.dk.

Organisationen blev stiftet i 2015 med det formål at etablere og støtte små lokale udviklingsprojekter på mejeriområdet i udvalgte udviklingslande.