Rengøring på vejen til Sejs og Svejbæk

For 30 år i træk rykker den lokale borgerforening ud for at samle affald

SEJS-SVEJBÆK Endnu en gang tager Sejs-Svejbæk Borgerforening initiativ til at få samlet affald på vejene til og fra byen. Det er 30. år i træk, at medlemmer af foreningen rykker ud og sørger for en forårsrengøring. I år finder den sted lørdag den 22. april.

Gennem årene er omfanget af rengøringen blevet udvidet, så den nu omfatter Linå Vesterskov fra krydset i skoven og mod Svejbæk, Borgdalsvej fra Hårup til Sejs og Sejsvej fra jernbanebroen i Silkeborg til Sejs. Desuden også området ved »De Små Fisk« og stien fra Silkeborg til Sejs langs vandet samt Julsøvej ind igennem byområdet.

Men det forudsætter selvfølgelig, at der møder tilstrækkelig mange frivillige frem, understreger formanden for borgerforeningen, Maja Gulbæk.

De frivillige har i årenes løb fjernet ca. 750 sække affald (ca. 25 pr. år) og oceaner af flasker, glasskår, dåser af diverse art, biltilbehør, cykelslanger og -dæk, fliser og meget mere.

Naturoprydderne starter ud fra Valdemars Vig om morgenen, hvor vejene fordeles mellem de fremmødte.

Forretningerne i Sejs-Svejbæk er flinke til at sponsorere mad og drikke til dagen, så man kan starte med kaffe og rundstykker, få lidt forfriskninger undervejs og slutte med varm suppe ved »De Små Fisk«.