Der stod i længere tid en tyk, sort søjle af røg op fra industribygningen på Kejlstrup Tværvej - den forhenværende Sejling Hedevej. Røgen kunne ses langvejs fra. Foto: Peter Erfurt

Personer set på taget: Formentlig påsat brand i stor industribygning

Brian Holst 

Fire-syv personer set gå rundt på taget af tom industribygning inden der opstod en stor brand på Kejlstrup Tværvej. Politiet vil gerne høre fra flere vidner

SILKEBORG Det skal undersøges nærmere, hvad der ligger bag den voldsomme bygningsbrand på Kejlstrup Tværvej (tidligere Sejling Hedevej red.), der opstod onsdag eftermiddag omkring klokken 16.00.

Ifølge politikommissær Bent Riber Nielsen fra politiet i Silkeborg er der formentlig tale om en påsat brand.

- Vi kan selvfølgelig ikke være sikre på, at der er tale om en bevidst handling. Men umiddelbart hælder vi til, at branden er påsat. Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har set noget i området, siger Bent Riber Nielsen.

Han oplyser, at et vidne så fire-syv personer gå rundt på taget af den tomme industribygning inden branden brød ud.

- Det samme vidne vendte tilbage lidt senere, da branden var opstået, og så en bil køre fra stedet. Vi har fået fat i føreren af bilen, og vi mangler stadig at afhøre nogle af personerne i bilen. Men der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at de har noget med branden at gøre, siger Bent Riber Nielsen.

Hærget ejendom
Da Midtjyllands Avis nåede frem til området i går eftermiddag, var det politiets indsatsleder, Lasse Ivanøe, der koordinerede indsatsen. Han bekræfter, at der formentlig er tale om en påsat brand.

- Intet tyder på, at fejl i el-installationer eller lignende kan være årsag til branden, siger Lasse Ivanøe.

Det var industrilager-hallen til den i forvejen hærgede ejendom, der brændte. Over døren til beboelses/kontordelen står navnet »Gl. Bjørnholt«. Indenfor er smadrede døre på stribe, og vægge og mure er overmalede med graffiti. Grunden flyder med affald.

Af skilte på en af murene fremgår det, at der tidligere har været drevet flere virksomheder på stedet.

Folk på stedet talte i går eftermiddags om, at stedet muligvis har været brugt eller bruges af paintball-spillere.

Tyk røg
Silkeborg Brand & Redning brugte flere timer på slukningen, og det var indsatsleder Jesper Hesselberg, der koordinerede brandslukningen. I en længere periode kom der tyk, sort røg fra industribygningen, hvilket fik Jesper Hesselberg til at advare mod at opholde sig i røgen.

- Er man generet bør man gå indenfor og lukke døre og vinduer og slukke ventilationsanlæg. Hvis man får det dårligt, skal man kontakte vagtlægen, konstaterede Jesper Hesselberg.

Hvis man har oplysninger, som kan være nyttige for politiet, skal man kontakte politiet på telefon 114.