Jette Hansen fik en noget større rolle mod København end i det seneste opgør i Silkeborg. Her er hun med Louise Svalastog. Ritzau Foto

Silkeborg-Voel fik klø i DM-kvartfinale

Peter A. Sørensen 

Silkeborg-Voel var helt nede i sækken i første halvleg mod København, men var ved at skabe ny spænding, inden det gik galt igen

HÅNDBOLD Sæsonen er slut for Silkeborg-Voel’s liga-kvinder. I den tredje og afgørende DM-kvartfinale tabte Voel-holdet klart med 31-23 til København Håndbold.

- Den sidste kamp er altid hård, for vi siger også farvel til flere spillere. Samtidig var vi oppe mod en modstander, der var bedre end os, mente Voel-træner Jakob Andreasen efter opgøret.

Hjemmeholdets klare sejr blev grundlagt i første halvleg, hvor Voel-holdet efter en føring på 1-2 kom bagud med 9-2.

Det fik Voel-træner Jakob Andreasen til i to omgange at smide time-out kortet, men det havde ikke den store effekt. For kort før pausefløjtet var hjemmeholdet foran med 16-7, og en pausestilling på 16-9 var et ganske godt billede på de første 30 minutter i Frederiksberg Hallerne.

- Vi laver for mange tekniske fejl i den periode og brænder en del skud. De pakker meget ind, så vi skulle have scoret flere mål på ydersiden af deres højre back, siger Jakob Andreasen.

Efter pausen fik Voel-holdet en bedre start, og da København-træner Claus Mogensen noget uforståeligt trods den store føring valgte at kopiere taktikken fra den første kamp og spille syv mod seks, kom der uro hos københavnerne. For det fungerede ikke for hjemmeholdet, der måtte se Voel score flere gange i et tomt mål, og så fik gæsterne pludselig reduceret til 20-16 og var næsten tilbage i kampen.

- Vi var ved at tro på det, men vi satsede også meget ved at spille syv mod seks, mente Voel-træneren, der mente, at Anne Mette Hansen var den store forskel på de to hold.

Voel-holdet udnyttede heller ikke muligheden, og så løb København lige så stille fra gæsterne igen og vandt klart.

Dermed kan Silkeborg-Voel gå på ferie, mens København Håndbold er klar til DM-semifinalen mod FC Midtjylland.

- I morgen tænker jeg, at vi kan finde flere gode ting ved sæsonen, men det er hårdt i dag. Vi vil jo vinde, konstaterede Jakob Andreasen.