Sammy Skytte og SIF tabte på et sent mål til Viborg. Foto: Martin Ballund

Nedtur for SIF: Tabte jubilæumskamp til Viborg

Michael Helligsø 

SIF kunne have reddet sig med en sejr mod Viborg, men tabte kampen med 1-2

FODBOLD Der var fredag aften lagt op til den helt store fest på Mascot Park.

Med en sejr over Viborg FF kunne 100-års fødselaren Silkeborg IF sikre sig en ny sæson i Superligaen, og selv uafgjort ville være et meget brugbart resultat for holdet.

Men sådan skulle det ikke gå.

SIF tabte kampen 1-2 på et mål otte minutter før tid af indskiftede Mikkel Vestergaard, og dermed holder Viborg fast i chancen for at undgå de to nederste placeringer i puljen.

- Vi er selvfølgelig skuffede, men vi er stadig i en god situation, selvom den er blevet lidt værre nu, lød det fra SIF’s Simon Jakobsen efter nederlaget.

I overtiden var Mikkel Vendelbo tæt på at udligne for SIF, men tæt under mål sparkede han langt over. Kort efter sparkede Robert Skov forbi på endnu en god mulighed, og så endte det med skuffende nederlag for SIF, der nu langt fra kan vide sig sikker på redning nu.

Tidligt mål til Viborg
SIF kom endnu engang dårligt fra start i en superligakamp. Nøjagtigt som i kampen i Viborg i mandags.

Der var ikke engang spillet to minutter, da gæsternes Søren Frederiksen kom til en stor chance.

SIF slap med skrækken, men et par minutter fik han en ny chance efter en stor fejl af Ibrahim Moro. Og denne gang svigtede Viborg-kanten ikke. Søren Frederiksen afsluttede midt i målet og overlistede en ikke sagesløs Thomas Nørgaard, der kastede sig for tidligt.

Værterne havde bolden meget, men havde svært ved at komme til chancer. I det 29. minut fik Nicklas Helenius dog tilkæmpet sig et frispark, og det udnyttede Robert Skov smukt til at udligne til 1-1 til stor jubel for hovedparten af de 3928 tilskuere på Mascot Park.

Samme Skov var tæt på at score igen, da han fik en friløber fra midten af banen, men hårdt presset af en Viborg-forsvarer fik han ikke afsluttet ordentligt.

Et par minutter senerere var hjemmeholdet endnu tættere på efter et mønsterkontraangreb. Bolden blev sendt ind til Davit Skhirtladze, der smart lagde bolden videre til Emil Scheel, der ramte overliggeren.

Sent mål
Efter pausen kom Viborg endnu engang bedst ud fra omklædningsrummet, mens SIF slet ikke fik gang i spillet. Flere gange sværmede udeholdet foran SIF-målet, uden at det dog blev helt farligt. Værterne virkede tilfredse med det ene point, men 10 minutter før tid var de alligevel tæt på et sejrsmål.

Et indlæg fra Robert Skov blev kun halvklaret, og tæt under mål kastede Nicklas Helenius sig frem og headede bolden over.

I stedet kom Viborg foran kort efter. Søren Reese headede på overliggeren efter et hjørnespark, og få meter fra mål headede indskiftede Mikkel Vestergaard bolden i mål til slutresultatet 1-2.