Søren Rasmussen stod med en redningsprocent på 50 og var dermed stærkt medvirkende til storsejren. Foto: Martin Ballund

BSV’s plankeværk vil udnytte første matchbold

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg besejrede Mors-Thy på udebane, og mestrene har nu to muligheder for at booke billet til semifinalerne

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg hentede lørdag aften en sikker seksmålssejr i Thyhallerne, hvor Mors-Thy Håndbold måtte se sig slået med 24-30 efter en solid og koncentreret indsats af gæsterne.

Grundlaget for sejren blev skabt i første halvleg, hvor keeper Søren Rasmussen lukkede helt ned for hjemmeholdets skytter. Veteranen blev hjulpet godt på vej af et stærkt forsvar, som værterne havde store problemer med at slippe forbi.

- Det var rigtig vigtigt - især efter et par halvdårlige kampe i starten af slutspillet. Nu peger pilen opad, og vi begynder at vise semifinaleniveau. Det betyder rigtig meget, og nu har vi to muligheder på hjemmebane for at komme i semifinalerne, sagde Søren Rasmussen umiddelbart efter slutfløjtet.

Skube så rødt
I offensiven var Nikolaj Markussen igen toneangivende med fem mål i første halvleg, og pausestillingen 9-14 blev sikret i sidste sekund, hvor Sebastian Skube akkurat nåede at score.

BSV-playmakeren kom også i fokus i anden halvleg, hvor han blev præsenteret for et rødt kort. Profilen kom fra en position i eget felt og endte med at lave et benspænd på Mors-Thys Lasse Pedersen, der sprang ind i feltet fra højre fløj.

Udvisningen fik dog ikke den store betydning, og BSV’erne udbyggede stille og roligt føringen til 10 overskydende mål i løbet af anden halvleg.

Debut til Dolberg
Peter Bredsdorff-Larsen kunne i slutfasen give spilletid til talentet Jens Dolberg, som også nåede at komme på tavlen i sin ligadebut, inden slutfløjtet lød ved stillingen 24-30.

BSV’erne ligger fortsat på andenpladsen i puljen og skal blot vinde en af de to sidste kampe mod Ribe-Esbjerg eller TTH Holstebro for at avancere til semifinalerne.

- Vi skal vinde på tirsdag på hjemmebane mod Ribe-Esbjerg. Det går vi 100 procent efter. TTH Holstebro er under maksimalt pres nu, men hvis vi taber på tirsdag, bliver det en stor finale mod Holstebro, og det er ingen grund til at komme ud i sådan en kamp. Vi skal vise klassen og forberede os maksimalt, så vi vinder kampen mod Ribe-Esbjerg, fastslår Søren Rasmussen.