Det var et af de absolutte højdepunkter, da SIF i sommeren 1994 vandt Danmarksmesterskabet i fodbold. Dette og meget andet vil museumsinspektør Keld Dalsgaard komme ind på i sit foredrag mandag. Foto Jens Anker Tvedebrink

Hør et foredrag om SIF’s historie

Susanne Niskanen 

Museums-inspektør Keld Dalsgaard Larsen fortæller om 100 år med SIF

SILKEBORG Under overskriften »Silkeborg Idrætsforening af 1917 - dannelse og livsglæde gennem 100 år« holder museumsinspektør Keld Dalsgaard Larsen, medforfatteren til SIF’s store jubilæumsbog, et foredrag på Museum Silkeborg på mandag aften den 24. april.

Anledningen er SIF’s 100 års jubilæum, og i løbet af aftenen har Keld Dalsgaard Larsen tænkt sig at komme vidt omkring.

Med den brede pensel fortælles om sportens store samfundsmæssige og menneskelige betydning. Med talrige eksempler fortælles de gode historier om fællesskab og livsglæde. Sejre og nederlag. Glæde og sorger. Om fællesskab og om at finde sig selv.

Mod på livet
Keld Dalsgaard Larsen vil med afsæt i SIF’s store jubilæumsbog i ord og billeder fortælle fra denne livsbekræftende historie, som på mange måder sætter silkeborgensernes liv på spidsen og i perspektiv. Om hvordan formanden døde og foreningen overlevede, hvordan kammeratskabet blomstrede og alligevel altid kunne blive bedre, om at uenighed gør stærk og de skiftende tiders indflydelse på den type idræt, silkeborgenserne dyrker. Der lægges op til en aften i rødt og hvidt med genkendelse, latter og eftertanke.

Museumsforeningens medlemmer har gratis adgang. Andre betaler almindelig entre. I pausen kan købes kaffe og te.