De to mænd er dømt for at have tvunget en 49-årig kvinde til at prostituere sig, for derefter at afpresse kunderne, som blandt andet var familiefædre. Foto: Colourbox

Duo får usædvanligt hårde straffe i sag om afpresning og rufferi

Camilla Abildgaard Skovmose 

To mænd er af Retten i Viborg blevet idømt fængsel i henholdsvis fire år og tre og et halvt år for afpresning, rufferi og trusler

SILKEBORG To mænd er mandag ved Retten i Viborg blevet idømt hårde fængselsstraffe i en usædvanlig sag om rufferi, trusler og afpresning.

Det oplyser senioranklager Claus Benner.

De to mænd er dømt for at drive et bordel i Silkeborgs Midtby, hvor de har tvunget en 49-årig kvinde til at prostituere sig, for derefter at afpresse kunderne, som blandt andet var familiefædre.

Hårde straffe
37-årige Ramazan Günes, Silkeborg, er blevet idømt fire års fængsel, mens 30-årige Allan Skovgaard Bredkjær Pedersen, Bording, skal i fængsel i tre og et halvt år.

Ramazan Günes har anket dommen, mens Allan Skovgaard Bredkjær Pedersen nu har 14 dage til at beslutte sig for, om han vil anke eller ej.

Anklager Claus Benner gik efter fem års fængsel, men er alligevel tilfreds.

- Sagen er meget usædvanlig, fordi der er så mange forurettede. Og fordi der er tale om to mænd, som har lavet en forretningsmodel, som går ud på systematisk at afpresse mennesker. Det er lykkes de dømte at få mange af de forurettede til at betale store beløb, siger anklageren til Midtjyllands Avis og fortsætter:

- Der er ingen sager som denne, og ikke noget at sammenligne med. Derfor er jeg tilfreds med at begge blev kendt skyldige, og jeg mener, straffen matcher forbrydelsen.

Drev bordel i midtbyen
Mændene er således dømt for at have drevet et bordel i Silkeborgs midtby, hvor de tvang en 49-årig kvinde til at have sex med over 100 kunder. Tvangen bestod ifølge anklageskriftet blandt andet i, at kvinden er blevet tildelt lussinger, knytnæveslag og kraftige skub. Kvinden er også blevet truet af mændene i forbindelse med, at politiet blev involveret og begyndte at efterforske.

Store beløb
Anklageskriftet bestod af 73 tiltalepunkter mod de to mænd, heraf vedrører de 62 punkter afpresning af mænd, der har købt sig til sex. Tilsammen er mændene blevet forsøgt afpresset for langt over 300.000 kroner med enkeltbeløb på mellem 1000 og 15.000 kroner. Flere af sex-kunderne har betalt, fordi de er blevet truet med, at deres familier ville blive informeret om sex-besøgene. Kunderne er også blevet truet med, at de ville blive opsøgt på deres hjemmeadresser, hvor hjemmet ville blive smadret, hvis de ikke betalte. Nogen er også blevet truet med, at deres børn ville blive udsat for vold, ligesom nogle af mændene - som også består af virksomhedsejere - er blevet truet med, at deres firmaer ville blive ramt.