Vandretur fra Vrads til Bøllingsø

FUNDER DGI har i nogen tid budt på etapevise vandreture ved Hærvejen.

Næste etape er torsdag den 27. april fra hjemegnen for det mest velbevarede moselig i verden - Tollund ved Funder.

Herfra går det under Danmarks største motorvejs-dalbro, videre ad Den Skæve Bane, der var en del af Danmarks glorværdige jernbanehistorie, gennem egne, hvor sandflugten for nogle århundreder siden slugte landbrugsland og efterlod enorme indlandsklitter, der nu er groet til med lyng og enebær. Herfra fortsættes til Vrads Sande, hvor en fattig husmand for 100 år siden gik i gang med et enormt projekt med at lave sine golde sandjords-marker om til en forlystelsespark for turister.

Turen er cirka 17 km lang, og undervejs bliver der tid til formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe - med tilhørende smagsprøve på egnens urter i flydende form.

Der bliver også tid til at synge et udvalg af egnens sange.

Naturguide Hans Jørgen Hansen viser vej og fortæller.

Deltagerne mødes om formiddagen ved Vrads Sande Meditationscenter, Vrads Sande Vej 4, og bliver herfra kørt i bus til startstedet ved Bøllingsø. Man kan fint være med, selvom man ikke har deltaget i nogle af de tidligere etaper. Man skal selv medbringe mad og drikkevarer.