Beboer truet med pistol

Adam Haff 

Gamle uoverensstemmelser eskalerede mandag i trusler. 40-årig mand risikerer fængsling

SILKEBORG En 40-årig mand fremstilles muligvis i grundlovsforhør tirsdag, fordi han ifølge politiet mandag eftermiddag kom med alvorlige trusler mod en nabo.

Da en anden beboer i en ejendom på Vestergade kort før klokken 15.55 kom hjem til sig selv blev han i opgangen mødt af den 40-årige underbo.

Denne rykkede sin dør op og truede manden med en pistol samtidig med at han kom med trusler. Det oplyser politiet i Silkeborg.

Truslerne fik manden til at tage benene på nakken og slå alarm til politiet, som efter at han havde været en tur forbi politistationen i Silkeborg rykkede ud til adressen.

I den 40-åriges lejlighed fandt politiet ikke en ægte pistol, men en hardball-pistol. Det er en slags legetøjspistol, som affyrer plastikkugler.

Beboeren blev anholdt og sigtet for trusler og for overtrædelse af våbenloven. Han var tirsdag formiddag stadig i politiets varetægt. Manden risikerer at blive hevet i byretten med krav om at han varetægtsfængsles:

- Vi vurderer på om sagen har en sådan grovhed, at manden skal fremstilles i grundlovsforhør. I vurderingen indgår den konkrete hændelse og den pågældendes fortid. Han er kendt i vores system, og der har tidligere været ballade mellem den 40-årige mand og andre beboere, siger politiassistent Flemming Just.