Michael V. Knudsen og Bjerringbro-Silkeborg er klar til semifinalerne. Foto: Jakob Stigsen Andersen

BSV buldrer i semifinalerne

Mathias Hove Andersen 

Søren Rasmussen var den helt store oplevelse, da Bjerringbro-Silkeborg vandt den vigtige hjemmekamp mod Ribe-Esbjerg

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg indløste tirsdag aften billet til årets DM-semifinaler, da de forsvarende danske mestre besejrede Ribe-Esbjerg med 28-22 foran 2270 tilskuere i Jysk Arena.

BSV’erne skal dog fortsat have point i den sidste puljekamp mod TTH Holstebro på lørdag, hvis cheftræner Peter Bredsdorff-Larsens tropper skal være sikre på at slutte på førstepladsen i gruppen.

- Der går et par dage, ingen vi kommer til at bruge krudt på den kamp. Jeg er meget, meget glad lige nu, og vi er simplethen så lettede over, at det lykkedes. Vi har haft et hårdt slutspil. Vi har oplevet mange ting på få uger, men vi kom stærkt igen, og i de seneste runder har vi vist semifinalespil, lød den umiddelbare reaktioner fra Peter Bredsdorff-Larsen.

To flækkede øjenbryn
Kampen fik en ganske lige indledning, hvor Søren Rasmussen og Søren Haagen tog pænt fra i hver sin ende. Hjemmeholdet formåede ikke desto mindre at komme foran med 3-1, men efter 10 minutters spil skulle værterne bruge en scoring fra Nikolaj Øris for at udligne til 4-4.

BSV’erne måtte kortvarigt undvære Allan Damgaard, der forlod banen efter en forsvarsaktion, hvor han flækkede det ene øjenbryn efter et sammenstød med gæsternes Jacob Holm. Da lægen efterfølgende satte kurs mod omklædningsrummet, snublede han og faldt på halgulvet, og uheldet resulterede i endnu et flækket øjenbryn samt en forlængelse af spilstoppet.

Da kampen blev genoptaget, fik hjemmeholdet efterhånden slået et nyt hul, og efter et kvarters spil var BSV foran med to ved stillingen 8-6. Værterne fik også øget føringen til tre mål, men Ribe-Esbjerg kæmpede sig tilbage frem mod pausen, hvor BSV måtte nøjes med en smal føring på 13-12.

Kristian Klitgaard var på det tidspunkt topscorer med fire mål på fire straffekast, mens Søren Rasmussen havde stået med en redningsprocent på 42, hvilket var marginalt bedre end Søren Haagen, der måtte »nøjes« med en redningsprocent på 40.

BSV lukkede kampen
Nikolaj Øris kom flyvende ud til anden halvleg og scorede fire gange på fem minutter, hvilket øgede BSV-føringen til 17-13. Ribe-Esbjerg udnyttede dog hurtigt, at Jacob Lassen blev sendt til afkøling i to minutter, og gæsterne barberede forspringet ned til 17-15.

Efter godt 40 minutters spil var BSV igen foran med fire efter et par gode aktioner af Nikolaj Markussen og Allan Damgaard. Gæsterne forsøgte at vende slagets gang med en timeout, men Søren Rasmussen fortsatte med at vise storspil i målet, og fem minutter senere kunne Stephan Hundstrup score til 24-16.

Det sidste kvarter var dermed blottet for spænding. BSV’erne endte med at vinde kampen med 28-22, og Søren Rasmussens redningprocent endte på 43.

Semifinalemodstanderen kendes først efter sidste runde, hvor det afgøres om Ribe-Esbjerg eller TTH Holstebro gør BSV følgeskab i semifinalerne.

I den modsatte pulje kæmper GOG, Aalborg og Skjern om de to øverste placeringer.

- Det bliver hårdt, spændende og tæt, så det spiller ingen rolle, hvem vi skal møde, sagde Peter Bredsdorff-Larsen.