Tony Ouslers videoværk »Kceps« fra 2005. Projektion på fiberglas. Courtesy og foto: Lehmann Maupin, New York.

Face-kunst på Badet: Tony Ousler

Kunstcentret Silkeborg Bad viser indtil 8. oktober udstillingen »Ansigt og Identitet – en Face-kunstudstilling« med 15 danske og internationale kunstnere. I kulturtillægget bringer vi i de kommende uger et kort portræt af kunstnerne og lægger ud med den amerikanske kunstner Tony Ousler.

FACE Den amerikanske videokunstner Tony Oursler har om nogen været optaget af netop ansigtet. Han skræller af og skærer ind til benet, så enkelte ansigtstræk står løsrevet og afkoblet fra den sammenhæng, vi kender. Når han massivt anfægter ansigtets normale opbygning og kommunikation, får værkerne en stærkt foruroligende virkning på betragteren. Oursler, der nu er 60 år, har udstillet over hele verden. I 2012 viste Aros en stor separatudstilling med hans værker. På den aktuelle udstilling på Kunstcentret Silkeborg Bad »Ansigt og Identitet – en Face-kunstudstilling er Tony Oursler repræsenteret med et udvalg af sine egne tekster, ophængt i udstillingsrummet, samt tre videoværker udlånt fra hans galleri, Lehmann Maupin i New York.

Værkerne har titlerne Occult, Kceps og Boss. Tilsammen spænder de over næsten 20 år og viser forskellige eksperimenter med videomediet. Der er plads til at undre sig og næsten gyse, når et øje, en mund tilsyneladende lever som et selvstændigt væsen.