The Cheapest Word spiller fredag aften på hjemmebanen på Rampelys.

Letkøbte ord og god rock

Christian Kloch Larsen 

Det meget lovende lokale band The Cheapest Word rocker på hjemmebanen på Rampelys

MUSIK Silkeborg-bandet The Cheapest Word sendte for et års tid siden sit debut-album på gaden efter en udsolgt releasekoncert på Rampelys.

Fredag aften får hjemmepublikummet i Silkeborg igen chancen for at opleve det lovende, lokale band, som flere spår en lys fremtid på den danske rockscene.

The Chepeast Word, som består af Henrik Borrits Kristiansen, Per Mortensen, Allan Østerdahl, Simon Bak Agerskov og Rasmus Riis Sitarz, har skabt sit eget skæve musikalske univers, der kan bringe tankerne hen på kunstnere som Nick Cave, Leonard Cohen og Claus Hempler.

Men man ved aldrig helt, hvilken retning musikken bevæger sig i, når først The Cheapest Word slår tonen an.

Varm modtagelse
Debutalbummet, som lige som bandet hedder »The Cheapest Word« fik en varm modtagelse af musikanmelderne.

I Midtjyllands Avis fik albummet fem ud af seks stjerner, og avisens anmelder, Michael Tversted Lundsgaard, fremhævede blandt andet, at bandet netop har noget af det, som gennem årene har fået Silkeborg til at rage op i det danske rocklandskab.

»Det er virkelig bemærkelsesværdigt så meget musikalsk talent, der trives i Silkeborg, hvilket vi jo i årenes løb har set talrige eksempler på. Og nu er endnu et dukket op med gruppen The Cheapest Word, der er ude med deres debutalbum, som består af en række indtagende sange, man bare ikke kan lade være med at lytte til.

Helt centralt i gruppen står sanger og sangskriver Henrik Borrits Kristiansen, der har en dybfølt og intens og virkelig god stemme, der ligesom musikken, der omgiver ham, spænder vidt i både følelser og stemninger«.

»Undervejs er der masser af rigtigt fint guitarspil og ofte herligt små-skæve soloer, der bidrager lifligt til denne meget fine og stemningsfulde debut fra et yderst talentfuldt nyt Silkeborg-band«, fremgik det af anmeldelsen af debutalbummet sidste år.

Koncerten med The Cheapest Word på Rampelys fredag aften skal have denne uges anbefaling her fra kulturredaktionen.

Dels fordi The Cheapest Word har noget af det, der skal til for at slå igennem langt uden for kommunegrænsen.

Og fordi det altid er helt specielt at opleve et lokalt band på vej frem på hjemmebanen på Rampelys.