Ni elever fra Byens Balletskole har her i foråret deltaget i Den store Balletskoledag på Det kongelige Teater. Foto: Privatfoto

Silkeborg-elever på Den kongelige Ballet

Byens Balletskole er på seks år vokset fra 10 til 60 elever

BALLET Ni talentfulde elever fra Byens Balletskole i Silkeborg har her i foråret danset på Den Gamle Scene på Det konglige Teater, hvor de deltog i Den store Balletskoledag.

Det er første gang, at balletskolen var inviteret med til den årlige begivenhed på Det kongelige Teater, hvor elever fra private balletskoler fra hele landet får mulighed for at optræde på de berømte, skrå brædder.

Eleverne havde sammen me deres balletlærer, Tammy Sørensen, øvet sig i mange uger inden turen til den nationale balletscene. Det var hårdt arbejde, men det var indsatsen værd, for balletpigerne fra Silkeborg gav en flot optræden på Det kongelige Teater.

Sommeropvisning
Og eleverne er i gang med at forberede sig på endnu flere optrædener i den kommende tid.

For andet år i træk optræder Byens Balletskole med inden sommerferien på sin opvisning i Jysk Musikteater og i den kommende sæson får eleverne også mulighed for at deltage i Jysk Balletskoledag, som hvert andet år findes sted i Holstebro.

Byens Balletskole, som hører til i Multihuset i Sejs-Svejbæk, er i gang med sin sjette sæson.

Begyndte at danse som tre-årig
Skolen blev grundlagt af den tidligere professionelle danser Tammy Sørensen. Hun er født og opvokset i England, hvor hun også har haft sin egen ballet- og danseskole.

Balletskolen tog i mod sine første 10 elever i august 2011, og er siden vokset med hver sæson til nu 60 elever.

- Ballet er for alle, uanset køn, alder, kropsbygning eller erfaring, siger Tammy Sørensen, som selv begyndte at danse som tre-årig i Birmingham.