Små stolte kokke fra Grauballe, der blandt andet lavede skildpaddebrød og æble-bænkebidere. Foto: Karen Hagemann Bro

Små kokke indtog køkkenet

Kenneth Husum 

30 børnehave-børn fik lov til at kokkerere på Hotel & Restaurant

SILKEBORG Med fuld fart og masser af begejstring var 30 børnehavebørn fra Børnegården i Grauballe torsdag på besøg på Hotel & Restaurant på College360. Her skulle de sammen med Ernæringsassistentholdet lave lækker mad og senere nyde den sammen.

Ernæringsassistenterne arbejder lige nu under temaet »mad til børn«, og hvem bedre til at bedømme kvalitet og smag af mad til børn end børn?

Derfor havde faglærer Bjarne Hjortshøj inviteret institutionen til at deltage, hvilket blev en stor succes.

Børnene var (for det meste) opmærksomme og glade for at stå ved komfurerne og glædede sig til at smage på menuen, som blandt andet bød på rødbedeblinis.

- Det er jo lyserøde pandekager, lød det jublende fra blinis-gruppen.

»Hjerteholdet« hed en af de andre grupper, fordi menuen også bød på kalvehjerte. Både faglærer og ernæringsassistenter var noget spændte på, om maden - specielt kalvehjertet - ville være en succes, men det var det heldigvis.

Alle blev mætte og alle var glade.

Ernæringsassistenter har under temaet fokus på den gode og sunde mad i børnefamilier og daginstitutioner, kræsenhed, madglæde, sæsonens varer og det gode håndværk.