Hundehvalp Hundehvalpen var formentlig en blanding af racerne dobermann og rottweiler.

Mand mishandlede hundehvalp på Nordre Ringvej

En 23-årig kvinde og en 27-årig mand kom fredag aften gående ad Nordre Ringvej, da de så en mand, der sparkede løs på en lille hundehvalp. De to reagerede prompte og konfronterede manden. Det fik ham til at kaste hundehvalpen ind i en hæk, og så gik han ellers fra stedet.

De to unge mennesker ringede til politiet, der sendte en patrulje til stedet, men der var hundelufteren forsvundet. Politibetjentene på stedet fandt den lille hundehvalp i hækken og kørte den herefter til dyrehospitalet på Brokbjergvej. Betjentene vurderede, at hundehvalpen var blanding mellem dobermann og rottweiler og kun var mellem otte og 12 uger gammel.

Skulle ikke lide mere
På dyrehospitalet blev en dyrlægevagt tilkaldt, og dyrlægen kunne konstatere, at hundehvalpen formentlig ikke var fyldt otte uger endnu.

Ved nærmere undersøgelse af hvalpen, fandt dyrlægen, at den havde en større blod samling i bagpartiet, at den havde brækket venstre bagben og formentlig havde et ødelagt ledbånd i knæet. Derfor besluttede dyrlægen sig for at aflive hvalpen, så den ikke skulle lide længere.

Hundehvalpen var ikke chipmærket, så politiet har ikke umiddelbart nogen måde at finde frem til ejeren, så politiet i Silkeborg vil meget gerne høre fra personer, der eventuelt har set en mand lufte en hvalp på Nordre Ringvej eller kender nogen, der passer på beskrivelsen. De kan kontaktes på telefon 114.